ISLE OF MAN

Grafika poput GoPro kamere na kacigi luđaka, pogledajte savršenstvo Playstation igrice Ride 4

Utrke na suhom su impresivne, ali nikakve u usporedbi s onima kada pada kiša
RIDE 4 Screenshot
 YouTube Screenshot

Ako vas imalo interesiraju motocikli, vjerojatno ste čuli za kultnu utrku Isle of Man TT koja se održava na javnim cestama malog otoka u Irskom moru, i to svake godine od 1907. godine. Tijekom više od stotinu godina utrkivanja, utrka Isle of Man odnijela je desetke života, a čak je i devetostruki prvak MotoGP-a Valentino Rossi rekao da je preopasna da bi se natjecao.

Međutim, snimka nove PlayStation 5 igre Ride 4 izgleda tako realno da biste mogli pomisliti kako je riječ o stvarnoj snimci GoPro kamere montiranoj na kacigi jednog luđaka. Jasno je da videoigra nikad neće moći dočarati ono što vozači Isle of Man-a doživljavaju tijekom jedne utrke kada prelaze stazu s prosječnom brzinom od 192 km/h, ali Ride 4 došao je najbliže od svih drugih.

image
RIDE 4 Screenshot
YouTube Screenshot

Grafika je zaista nevjerojatna. Igra je zapravo predstavljena prošle godine za PC, PS4 i Xbox One, ali nakon što je igrana na PS5 pri 60fps-a, sve se mijenja. Osim kvalitete pejzaža i refleksija u konveksnim zrcalima motocikla, sitnice poput spremnika glavnog cilindra kočnice prikazuju ogromnu pažnju posvećenu detaljima.

image
RIDE 4 Screenshot
YouTube Screenshot

Utrke pri suhom vremenu su impresivne, ali to nije ništa u usporedbi s onim kako stvari izgledaju kad pada kiša. Površina ceste blista i pojačava dramu, pa se cjelokupno iskustvo čini još strašnijim i uzbudljivijim. Osim Isle of Man-a, tu su i GP staze te Nürburgring Nordschleife. Za nas koji više volimo automobile, nadamo se da će i nadolazeći Gran Turismo 7 izgledati ovako dobro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 23:56