DUSTER VS. RS Q8

Video: Može li rumunjska pepeljuga u off-road ubrzanju protiv SUV rekordera Nürburgringa?

Audi RS Q8 obišao je Nürburgring za nevjerojatnih 7 minuta i 42 sekunde, što je trenutni rekord u kategoriji serijskih SUV-ova

Audi RS Q8 i Dacia Duster

 YouTube Screenshot

Kako se zvijezda Nürburgringa Audi RS Q8 ponaša na blatnjavim terenskim stazama? Još bolje, dolazi li razlika u snazi između slabije Dacije Duster i RS-a Q8 do izražaja na blatu?

Da je mjesto radnje asfalt, mogli bismo odmah proglasiti pobjednika, no nedostatak prianjanja čini stvarima drugačijima. Koliko drugačijima? Tim iz CarWowa odlučio je saznati.

image

Dacia Duster

YouTube Screenshot

Audi RS Q8 jedan je od najbržih SUV-ova na slavnom Nürburgringu. SUV težak preko tri tone obišao je 'Zeleni pakao' za nevjerojatnih 7 minuta i 42 sekunde, što je trenutni rekord u kategoriji serijskih SUV-ova.

Za to je zaslužna suluda razina performansi koja omogućuje teškom vozilu da ostvaruje vremena superautomobila.

image

Audi RS Q8

YouTube Screenshot

Pokreće ga 4,0-litreni twin-turbo V8 motor, sposoban za više od 590 KS i 800 Nm okretnog momenta. Snaga se prenosi putem 8-stupanjskog automatika, a legendarni Quattro sustav pogona osigurava da sva ova suluda snaga stigne do asfalta bez problema.

S vremenom do stotke od 3,6 sekundi i maksimalnom brzinom od 305 km/h, ne postoji mnogo SUV-ova koji mu mogu konkurirati.

image

Dacia Duster

YouTube Screenshot

Naravno, to kažemo misleći isključivo na asfalt. Međutim, kad je blato u pitanju, i skromna Dacia Duster ulazi u priču.

Pristupačan kompaktni obiteljski SUV savršen je način prijevoza za malu obitelj kojoj je potrebno vozilo za sve vremenske uvjetu. Ispod poklopca motora smješten je 1,5-litreni turbo dizel koji stvara oko 115 KS.

image

Dacia Duster

YouTube Screenshot

U ovoj blatnjavoj utrci skupog i pristupačnog može biti samo jedan pobjednik. Hoće li to biti moćni RS Q8 ili skromniji Duster čije samo ime opisuje karakter automobila. Pogledajte videozapis.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:47