VIDEO: KUHAJ BOLJE

Svi trikovi koje vrijedi znati kada radite žutu slastičarsku kremu kao za kremšnite

 Marko Todorov/Cropix
Dobra hrana i Gastronomadi donose novu epizodu video serijala "Kuhaj bolje". Evo kako spremiti klasičnu slastičarsku kremu




Nakon što nam je pokazao kako s lakoćom napraviti osvježavajući sorbet od manga, slastičar Admir Karalić iz zagrebačkih Gastronomada u novom videu iz serijala Kuhaj bolje pokazao nam je kako skuhati klasičnu žutu slastičarsku kremu. Ako savladate njenu pripremu, ova ukusna krema može već danas može biti dio vašeg deserta, bilo da je riječ o kremšnitama ili pak finom desertu u čaši!

image

Sastojci potrebni za pripremu slatičarske kreme: jaja, mlijeko, šećer, brašno i vanilija

Marko Todorov/Cropix

Jednom kada nižem sastružete mahunu vanilije, nemojte je baciti, nego je stavite u staklenku i dodajte šećer, savjetuje Admir Karalić. Tako ćete aromatizirati šećer, a sama mahuna može tako dugo stajati.
image
Marko Todorov/Cropix

U kremi se koriste samo žumanjci, a jaja obavezno moraju biti sobne temperature, upozorio je naš sugovornik. Od ostatka bjelanjka uvijek možete pripremiti kolač poput Pavlove.
image
Marko Todorov/Cropix

Kada krenete kuhati slastičarsku kremu važno je bez prestanka miješati kako bi se razbile eventualne grudice, kao i da u smjesu od brašna i jaja koju ćete ukuhati dodate malo vrućeg mlijeka da se smjesa temperira. U videu je Admir Karalić objasnio zašto nikad ne preskače taj korak.
image
Marko Todorov/Cropix

U idućim nastavcima našeg video serijala Kuhaj bolje Gastronomadi će nam pokazati kako se radi osnovni ganache od tamne čokolade, kao i brzi čokoladni mousse.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 14:11