Ovih dana u prodaji se pojavio proizvod kakav još nikada niste imali u svojoj kuhinji. Riječ je o jednostavnom, ali jedinstvenom patentu brenda Oromo, kuhinjskom gadgetu koji je osmislio Riječanin Damir Grgić, dizajnirala Valeria Salvo, a proizveden je po njihovim nacrtima u Italiji.
Na prvu, izgleda kao zagonetni predmet čiju namjenu nikada ne biste pogodili: malena ovalna posudica od silikonskog materijala, s rupicama i na stalku, u tri boje - sivoj, žutoj i svijetlo plavoj. Ne, nije riječ o stalku za bonsai ikebanu, nego o praktičnom kuhinjskom pomagalu koje omogućava ravnomjerno pečenje ribe u običnoj kućnoj pećnici.
Tri lijepe, svježe orade očistili smo od krljušti i utrobe, nasolili ih i ovlaš premazali maslinovim uljem, pa nasadili s trbušne strane na ovalnu posudicu. Eh da, prije toga posudice smo napunili začinskim biljem - u jednu smo stavili češnjak i vlasac, u drugu krišku limuna, a u treću majčinu dušicu i malo ružmarina.
Zatim smo ih stavili na lim za pečenje i ubacili ih u zagrijanu pećnicu. Izgledale su kao da plivaju. Nakon pola sata - a za to vrijeme nismo otvarali pećnicu - izašle su savršeno pečene sa svih strana. Koža im je bila hrskava, a meso ugodno aromatizirano. Bile su izvrsne. Oko pečenja ribe u pećnici više nemamo suvišnih pitanja.
Sadržaj je nastao u suradnji s Veritec Holdingom
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....