NOVO MJESTO

Bili smo u novom restoranu u Zagrebu: Imaju tradicionalna jela i normalne cijene, a spremaju i kultni bečki klasik

 Bistro Točkica
Bistro Točkica je novo mjesto u gradu s tradicionalnim jelima, dobrom vinskom kartom i normalnim cijenama


Nedavno je u blizini zagrebačke Remize otvoren Bistro Točkica na adresi Maceljska 21. Koncept se temelji na tradicionalnoj kuhinji, a jela je osmislio Mario Čepek koji je ujedno i obučio tim. Uređenje je vrlo simpatično, vrlo toplo i ugodno, a iz razgovora smo doznali kako su mnoge detalje vlasnici Leon i Martina Haraminčić sami nabavljali s raznih sajmova antikviteta. Haraminčićima ovo nije prvi ugostiteljski pothvat od kojih se najviše ističe bar Landsky u kojem je nedavno gostovao svjetski poznati barmen i miksolog Nico de Sotto.

image
Bistro Točkica

Cijene dnevnih jela kreću se od 8 do 14 eura, a nude špek fileke, pašticadu, jetrica na naglo s restanim krumpirom, brudet od grdobine s palentom, janjeću koljenicu s pire krumpirom i puricu s mlincima. Gosti posebno hvale njihove štrukle, pečenje ispod peke i mesni štrik (platu s domaćim pršutom i špekom Alduk, kobasicom crne slavonske svinje Kanurić, dimljenim sirom obitelji Kušević i genijalni kozji sir Kumparičke).

image
Bistro Točkica

Ovo je jedno od rijetkih mjesta gdje možete pojesti tafelspitz, kultni bečki klasik što je zapravo kuhano meso s povrćem u juhi, a za koji se mora koristiti točno određen rez goveđeg buta. Cijene glavnih jela kreću se uglavnom od desetak eura na dalje za primjerice otkošteni pohani picek s rizi bizijem. Sami peku kruh i rade krokete.

Osim toga, Bistro Točkica ima dosta kvalitetnu vinsku ponudu od 80 vina koja nisu nasumce ubačena na kartu, već je vidljivo da je netko ipak slijedio koncept restorana zastupljujući sve glavne hrvatske vinske regije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:48