Viralni hit

Bizarno ili genijalno: Zašto se ovog trika s jajima nitko prije nije dosjetio

Samo ćemo reći - mogao bi vam se svidjeti, a sami prosudite vrijedi li ga probati

Ovih se dana doista svašta može naći na internetu, barem kad su recepti u pitanju. Imali smo tako nedavno priliku naučiti trik za još bržu pripremu palačinki i ultimativni trik zbog kojeg će vam čokoladni keksi bit još bolji, doznati kako napraviti maslac svijeću o kojoj svi pričaju, ali i doznati neobičan dodatak za sendvič s tunom koji je postao hit u svijetu. No, kad su bazične namirnice u pitanju, volimo vjerovati da nas više ništa ne može iznenaditi. Ipak, stvarnost nas nerijetko iznenadi...

Ovoga puta učinili su to norveški gastro duo August & Martin, kada su na društvenoj mreži Instagram objavili video u kojemu prikazuju kako oni rade jaja pečena na oko. Gotovo 173 tisuće lajkova "zaradili" su za ovu objavu. Ona ne samo da je iznenadila mnoge njihove pratitelje već im je dala misliti je li ovo bizaran ili zapravo genijalan trik.

image
Olha_afanasieva/Getty Images/istockphoto

U videu vidimo Augusta kako uzima jaja i sirova ih stavlja u zamrzivač. Nakon nekog vremena ih vadi iz škrinje, razbija i guli, a potom zamrznuta (ali i dalje sirova) reže na kriške. Tako narezane ploške jaja stavlja na malo zagrijane masnoće u tavi i peče.

"Ovako pripremljena jaja zapravo imaju okus kao normalna pečena jaja ? Samo ih ostavite u zamrzivaču dok se potpuno ne zamrznu, ogulite ih, narežite i ispecite. Tako jednostavno!", napisali su na njihovom službenom Instagram profilu uz objavu videa.

Rezultat? Više od jednog pečenog jaja na oko iz jednog jaja. Izgleda dobro, ako ništa drugo, barem za situacije kad nemate više od jednog jaja u frižideru. Međutim, ovo znanje dobro će nam doći i sad kad je cijena jaja skočila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 09:34