Da, ja ne jedem meso, niti moja cura, zapravo nitko iz mojeg društva, ali nemaš pojma koliko se mi najedemo. Ponekad disati ne možemo - rekao mi je na jednom snimanju kolega fotograf koji je u životu odlučio ne jesti meso. Nastavio je opisivati što sve kuha, kakve specijalitete sprema... A za Božić? Upitali smo ga. Naravno i za Božić, kakvo je to uopće pitanje? Što, dakle, sugerirati da se pripremi za ručak kad će se prijatelji, istomišljenici, okupiti oko stola ili jednostavno ako želite dragim ljudima pripremiti ukusno jelo koje će sa zadovoljstvom pojesti, a koje neće opteretiti njihov organizam.
.jpg)
Rješenje i provjerene recepte potražili smo kod Jelene Tomašević, vlasnice restorana Simple Green by Jelena, smještenom u zagrebačkom naselju Rudeš, i to u Jablanskoj 24.
- Smatram da je hrana jedan od velikih i važnih podrški ljudskom biću. Hrana nam može uvelike pomoći da tijelo bude zdravo i poletno. Bez obzira na godine, mi možemo biti zdravi i spremni živjeti aktivan i kreativan život - rekla nam je Jelena te napomenula kako su hrana i namirnice u njezinu restoranu birani i osmišljavani s pažnjom i ljubavlju, u suradnji s malim OPG-ovima jer treba znati tko ti i kako uzgaja hranu.

- Dostavom dolazimo u mnoge urede i domove, a mnogi koji rade u užem i širem susjedstvu svakodnevno dolaze na ručak, odnosno pojesti obrok. Naša su jela bez mesa, odnosno vegetarijanska, veganska, ali i raw. Evo, kao i ovaj ručak koji predlažem za blagdanske dane - dodala je Jelena Tomašević.

Kremasta juha od batata s kikirikijem

Sojini medaljoni u a la wild umaku s odrescima od kruha

Veganske snickers kuglice

Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....