Dolazi najveći

Chef Hrvoje Zirojević gostuje u Zagrebu! Njegova spiza ujedno je i njegova najbolja preporuka

Za večeru su, kao i svaki put do sada, u istom danu dostupna tri termina u popularnom restoranu Mate Jankovića

Od početka godine u Zagrebu su se zaredala jako dobra gostovanja chefova iz svih krajeva Hrvatske, pa i ono najbolje slovenske chefice Ane Roš, kojemu smo imali priliku prisustvovati u ManO2. Kad govorimo o SOL tapas baru Mate Jankovića u Zagrebu, to je bilo gostovanje chefa Davida Skoke, a krajem mjeseca bit će i ono Denija Srdoča. Međutim, ako za te dvije večere niste stigli na vrijeme rezervirati stol, tada za novu ne čekajte više ni minute, jer prema mišljenjima mnogih spada u kategoriju "to se ne propušta".

Naime, kako su najavili na svojim službenim profilima na društvenim mrežama, SOL tapas bar na hrvatski pred zagrebačku publiku dovodi jedno od najcjenjenijih imena na našoj sceni - chefa splitskog restorana Dvor, Hrvoja Zirojevića.

image
Tom Dubravec/Cropix

Cijena za večeru koja je najavljena za četvrtak, 14. ožujka, i ovoga je puta popularna i iznosi 50 eura po osobi, a može se rezervirati za tri termina. Sva tri su, da ne bi bilo zabune, isti dan, ali u različiti sat. Prva kreće u 19, druga u 19:30, a posljednja u 20 sati.

Kao i za druge večere na kojima gostuju chefovi, i za ovu ulaznice možete kupiti ulaznice putem sustava Entrio. No ne zaboravite, uvijek upozoravaju u ovom restoranu u sklopu Kavane Johann Franck Zagreb, u slučaju da na večeru dolazite s osobom koja je kupila ulaznicu na drugo ime, kontaktirajte ih na broj 0958631777 kako bi vas smjestili za isti stol.

Inače, chef Hrvoje Zirojević u više je navrata s čitateljima Dobre hrane podijelio neke od svojih ponajboljih recepata, pa iz bogate arhive izdvajamo neke od njih, koje možete isprobati i kod kuće. Bit će to lijepa uvertira u večeru koja slijedi. Više o restoranu Dvor, u kojemu glavnu riječ drži chef Zirojević, možete pročitati u osvrtu našeg suradnika Zorana Šimunića.

PAŠTICADA SA ŠTRUDELOM OD PRŠUTA

image
Vojko Bašić/Cropix

TUNA S GUSJOM JETROM U SAKETU

image
Ante Čizmić/Cropix

SARMICE OD BAKALARA U KELJU

image
Tom Dubravec/Cropix

Više recepata Hrvoja Zirojevića možete pronaći i u aktualnom broju magazina Dobra hrana, koji je u prodaji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 09:22