IDEMO U BERBU

Cijene trešanja na tržnicama su visoke, ali pronašli smo način kako ih platiti manje, već od 2 eura

Ako trešnje naberete sami, kilogram vas može koštati i upola manje nego što im je cijena na tržnicama, baš kao i jagode

Nakon što smo pisali o samoberbi jagoda, na red su stigle i trešnje. U posljednjih tjedan dana naišli smo na nekoliko objava OPG-ova i voćnjaka koji nude opciju samostalnog branja trešanja, a cijene se kreću već od 2 eura. U nastavku tako donosimo četiri adrese na kojima, uz prethodnu najavu, pa čak i svoju ambalažu, nabrati možete količinu koja će vam biti dovoljna za guštanje do kraja ovog tjedna ili kakav dobar kolač, kao što je ovaj.

CIJENE TREŠANJA NA TRŽNICAMA

image
Vojko Bašić/Cropix

Nakon kratke stanke ponovno je krenula berba trešanja na OPG Danijel Knapić u Gornjem Knegincu kod Varaždina. Brati se može radnim danom od 14 do 18 sati, a subotom od 8 do 19. Poželjno je ponijeti vlastitu ambalažu, a cijena za kilogram je 2 eura, što je ujedno i najniža cijena na koju smo do sada naišli. Adresa je Knegingradska 27, Gornji Kneginec. Broj telefona putem kojeg možete najaviti dolazak nalazi se ovdje.

Sredinom svibnja berba trešanja počela je na OPG-u Trešnja u Majkovcu, kod Svetog Ivana Zeline. Cijena za kilogram trešanja koji ćete ubrati sami je 8 eura, a najmanja količina koja se bere je 5 kilograma. Kažu kako su njihove trešnje ekstra klase te mole berače koji dolaze u berbu za vlastite potrebe da ponesu svoju ambalažu. Više informacija pronađite ovdje.

image
Fotokostic/Getty Images

Prošle godine pisali smo berbi trešanja na OPG-u Gaj Hrvaće kod Sinja. Kako nam je rekao vlasnik Branko Perković, istu opciju nude i ove godine, a trešnje se u njihovom voćnjaku mogu brati po cijeni od 3 eura za kilogram. Više informacija i kontakt, kako biste svoj dolazak mogli najaviti, potražite u našem prošlogodišnjem tekstu.

image
Baona/Getty Images

S opcijom samobranja krenuli su i na imanju Željka Cizela, OPG-u Cizel. Kako su objavili, berba je samostalna, a uz branje, pojesti možete i trešanja koliko god poželite. Cijena je također 3 eura po kilogramu, a iz ovog OPG-a napominju i kako u voćnjaku imaju ranije i kasnije sorte te se trešnje mogu brati sa zemlje. Imanje se nalazi u Gornjem Stupniku, na adresi Gornjostupnčka 130.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. lipanj 2024 09:05