NOVO U ZAGREBU

Konačno je otvorena slastičarnica koju smo dugo čekali, prodaju samo pite, naš favorit su jabuka i višnja

Friday Pie Shop na novoj je adresi otvoren tek nekoliko dana. Ovdje možete isprobati slane i slatke varijante omiljenih prhkih pita

U zagrebačkoj Vlaškoj ulici, u prolazu na broju 78, gdje se nalaze popularni dućan Pekinška Patka, a odnedavno i Kill Candy kiosk gdje se nudi bubble tea, konačno je otvorena i Friday Pie Shop slastičarnica. Kažemo konačno jer ovo smo dugo čekali, još otkad je vlasnica Elvira Petak zatvorila mali lokal u Boškovićevoj ulici i prodaju svojih pita koje radi po američkim recepturama prebacila samo na dostavu.

image
Vedran Peteh/Cropix

Friday Pie Shop je, dakle, slastičarnica u kojoj možete pojesti samo komad ili dva dobre pite, a nude ih u nekoliko različitih okusa. Tu su voćne varijante s višnjama, šumskim voćem i jabukama, ali i kremaste s kokosom, brownie ili kikiriki punjenjem, nadjevom od čokolade ili čokolade i banane te cimeta i đumbira. Cijene se uglavnom kreću oko 3,50 eura za komad pite, porcije su prilično velike i za dobar ručak bit će vam dovoljna kriška quichea s porilukom i piletinom, koji ovdje također nude po cijeni od 3,20 eura, te kriška slatke pite po želji.

image
Privatna Arhiva/
image
Privatna Arhiva/

Kada smo svojevremeno radili priču o Elvirinim pitama, otkrila nam je kako se ideja o otvaranju slastičarnice ovog tipa javila zahvaljujući ljubavi prema pečenju slastica i američkoj kulturi pa je, nakon rada u jednoj IT firmi, jednostavno odlučila zaokrenuti svoj život i posvetiti se nečemu što zbilja voli. To su bile pite.

"S prhkim tijestom za pitu se budim i idem spavati, neprestano istražujem i isprobavam, gledam videe žena s američkog juga kako rade tijesto na isti način kao što su to njihove bake radile. Godinu dana sam testirala i usavršavala tijesto. Puno je tu otišlo živaca jer bih isprobala jedan recept i idući put bih dodala svega dvije kapi vode više i tijesto mi više ne bi bilo prhko nego bi postalo kao tijesto za pizzu! Trebalo je proći vrijeme da dođem do toga da čim taknem tijesto, znam treba li mu još brašna ili možda više vode", rekla nam je Elvira u listopadu prošle godine kada je tek pokrenula svoj posao i pite nudila isključivo putem dostave.

image
Marko Miscevic/Cropix/Cropix
image
Marko Miscevic/Cropix/Cropix

Upornost i dobar smisao za posao danas su je doveli do toga da na prilično prometnoj lokaciji otvori svoj lokal i gostima napokon ponudi mjesto gdje mogu doći, odmoriti i uživati u dobroj američkoj piti. Friday Pie Shop je otvoren svakog radnog dana od 8 do 20 sati, subotom od 10 do 18 sati, a nedjeljom ne rade. Osim pita, nude i kavu ekipe iz Cogita koju možete popiti na šanku u izlogu lokala, a uskoro planiraju ispred lokala postaviti i nekoliko stolova kako bi gosti mogli uživati na terasi. Za više informacija svakako zapratite Friday Pie Shop na službenom Instagram profilu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 02:14