NARUČITE NA VRIJEME

Kreće blagdansko ludilo! U zagrebačkoj slastičarnici s najboljim keksima u gradu od sada primaju narudžbe

Uz svaku narudžbu kupci će dobiti i detaljne upute za pečenje omiljenih keksića

Mala slastičarnica koja je najpoznatija po tome što prodaju samo jednu vrstu proizvoda, svoj sada već prepoznatljivi Cooksić, o kojoj smo pisali ranije, u zagrebačkoj Gajevoj ulici, objavila je da otvara božićne narudžbe. Od 6.11. pa do 6.12. primat će narudžbe za blagdanske Cooksiće.

Mama i kći u malom lokalu u centru rade najbolje kekse u gradu, s nama su podijelile recept

image
Biljana Blivajs/Cropix
image
Biljana Blivajs/Cropix

Na Instagramu su objavili da i ove godine primaju narudžbe isključivo za sirove Cooksiće, a to su njihov classic i blagdanski favorit Orašar. Uz svaku narudžbu kupci će dobiti i detaljne upute za pečenje omiljenih keksića.

"Službeno je otvorena božićna sezona u Cooksićima! Jako nas veseli ponovo biti mali dio brojnih blagdanskih stolova, zabava, domjenaka i druženja! Nazovite nas ili posjetite u Gajevoj 8 za Vašu slatku, blagdansku dozu Cooksića", poručuju.

image
Biljana Blivajs/Cropix

Podsjetimo, Cooksić je mala zagrebačka slastičarnica smještena u Gajevoj ulici, a kekse ondje rade majka i kći, Gordana i Sara Brašnović. Kekse uglavnom nude u samo jednom okusu. Njihov je klasik keks s komadićima čokolade, no ponekad svoje kupce iznenade i nekim novim okusom koji je zatim u ponudi ograničeno vrijeme.

image

Gordana i Sara Brašnović

Biljana Blivajs/Cropix

"Ono zbog čega su naši keksi toliko dobri su, na prvome mjestu, kvalitetni sastojci. Koristimo samo maslac, nikakve druge zamjene, a radimo ih onako kako bismo ih radili kod kuće, ne štedimo baš ni na čemu", ispričala nam je Gordana ranije.

Omiljene kekse u gradu možete ispeći i kod kuće, Cooksić je uoči blagdana pripremio dva noviteta

Gordana i Sara su i prošle godine uoči blagdana svojim kupcima nudile pripremljene, no nepečene kekse, s detaljnim uputama i papirom za pečenje, kako bi uz minimalan trud svaka kuća mogla zamirisati na ukusne blagdane.

Cooksić je otvoren svakog dana od 8 do 20 sati, osim nedjeljom.

image
Biljana Blivajs/Cropix

Recept za kućnu varijantu Cooksića

Trebat će vam:

125 g maslaca

300 g glatkog brašna

100 g šećera (plus jedan vanilin šećer)

malo praška za pecivo

1 jaje

100 g čokolade (narezati nožem na sitne kockice)

Priprema:

Od svih sastojaka napravite prhko tijesto. Čokoladu dodajte na kraju, kad je već formirana kugla. Rukama napravite keksiće veličine koja vam odgovara, stavite na pleh obložen masnim papirom i ostavite u hladnjaku da malo odstoje. Pecite 13-15 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2025 06:28