TJEDNI MENI

Lazanje s gljivama, sezonska juha i slasni zapečeni krumpir samo su dio našeg ovotjednog menija

 Gbh007
Na ovotjedni meni uvrstili smo naše ultimativne favorite pa su se tako na popisu našli i hrskavi pohanci te pečeno povrće

Na ovotjedni meni odlučili smo uvrstiti jednostavna i laganija jela koja se pripremaju brzo kako bismo što više vremena proveli uživajući u sunčanim danima. Tjedan tako započinjemo brzim složencem od riže iz jedne posude u koji možete ubaciti i komadiće pečenja od prethodnog dana, a zatim nastavljamo laganom juhom od sezonskog zelenog povrća. Priprema se brzo pa dok čekate da se skuha, svakako razmislite i o pripremi hrskavih kockica kruha koje ćete zatim poslužiti uz krem juhu. Srijedu smo rezervirali za apsolutnog favorita - pečeno povrće. Obožavamo ga zbog činjenice da se slaže uz sve, a najviše ga volimo poslužiti uz prilog kao što su proso ili heljda, dodati žlicu grčkog jogurta i uživati u laganom, ali zasitnom ručku. Posebice ako je u pitanju pečeno korjenasto povrće.

Četvrtak smo odlučili začiniti slasnim, hrskavim krumpirom punjenim krem sirom, a u petak pak biramo omiljenu ribu. Ovog puta ćemo je uvaljati u palentu i ubaciti u pećnicu, a dok se peče, pripremiti kakav jednostavan prilog od blitve ili drugog kuhanog ili pečenog povrća. Kraj tjedna slavimo pak na najslasniji mogući način pa tako u subotu radimo kremaste lazanje sa šampinjonima, a u nedjelju omiljene komade mesa pohamo na sasvim drugačiji, još hrskaviji način. Recepte za naše ovotjedne favorite potražite u nastavku.

PONEDJELJAK

Složenac od riže, slanine i sira

image
Gbh007

UTORAK

Krem juha od sezonskog povrća

image
Annapustynnikova

SRIJEDA

Pečeno povrće s prilogom

image
Jenifoto

ČETVRTAK

Pečeni krumpir punjen krem sirom

image
Lauripatterson

PETAK

Hrskava pečena riba

image
Lauripatterson

SUBOTA

Lazanje s gljivama

image
Alleko

NEDJELJA

Sasvim drugačiji pohanci

image
Bhofack2

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 02:24