KAKVA SURADNJA!

Lijepa priča s Korčule: pokrenule su OPG, imaju svoje masline i povrće, a sada spremaju i posebnu večeru

U suradnji s ekipom iz zagrebačkih Nesputanih vina, Diana i Jelena Marović iz Eko Škoja početkom kolovoza pripremaju posebno druženje

Na desetak minuta vožnje od grada Korčule nalazi se mjesto Žrnovo i upravo se tamo smjestilo seosko domaćinstvo Eko Škoj. Uz nekadašnji glavni trg stoji starinska kamena kuća, oko koje se nalaze mali vrtovi prepuni raznog povrća, začinskog bilja i drugih delicija iz prirode. Ovdje domaćice Diana i Jelena Marović, majka i kći, kuhaju, rade, žive i svakodnevno uveseljavaju svoje goste.

image
Sasa Buric/Cropix

Krenule su s proizvodnjom ekološkog maslinova ulja, a zatim se nisu mogle zaustaviti i nastavile u istom smjeru i s ostatkom kultura. Sada na svom imanju već godinama uzgajaju povrće, rade marmelade, konzerviraju masline i u svojoj kuhinji pripremaju starinska, siromaška jela po tradicionalnim receptima, koje su skupile od nona iz okolice. Cijelu, zbilja lijepu i toplu priču o Eko Škoju možete pročitati ovdje, a ako se ovih dana nalazite na Korčuli, naš je savjet i da ih posjetite. Možda će baš subota, 2. kolovoza, biti idealno vrijeme da to učinite. Tada se, naime, na Eko Škoj imanju održava posebna večera, koju organiziraju u suradnji sa zagrebačkom ekipom iz vinoteke Nesputana vina.

image
Sasa Buric/Cropix
image
Sasa Buric/Cropix
image
Sasa Buric/Cropix

Večera će se, kako je najavljeno, održati unutar njihovog vrta, među stablima maslina. Okupljanje će započeti u 18 i 30 sati, i to pićem dobrodošlice i malim zalogajima, a sama večera kreće u 19 sati, kada će gostima biti prezentirana hrana u četiri slijeda. Svaki će pratiti čaša ‘nesputanog‘ vina. Uz večeru, gosti će imati priliku kušati i Eko Škoj maslinovo ulje, a baš svako jelo bit će pripremljeno od sezonskog, lokalnog i ekološki uzgojenog povrća i voća.

"Idealna prilika za isključiti mobitele i uključiti osjetila", poručili su organizatori uoči same večere.

Cijena večere je 100 eura po osobi. Više informacija možete pronaći ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2025 15:53