Posebno iskustvo

Ljetni koncept jela za dvoje: U šibenskom restoranu Pelegrini služi se ‘Oko stola‘

 Pelegrini Press
Jedinstveno gastronomsko iskustvo chef Rudolf Štefan pruža svojim gostima na prednjoj terasi s pogledom na katedralu

Prošlog ljeta je Pelegrini, šibenski restoran s Michelinovom zvjezdicom, pokrenuo projekt OKO STOLA, a topli ljetni dani bili su znak da s tom tradicijom treba nastaviti i ove godine. Stoga narednih ljetnih mjeseci možemo uživati u dvostrukom užitku - pogledom na šibensku katedralu svetog Jakova i u jedinstvenom gastronomskom iskustvu.

image
Pelegrini Press

Kako najbolje dočarati gostima dalmatinski način života ako ne kroz hranu. Upravo je to bio cilj projekta OKO STOLA koji nudi 14 jela pripremljenih od sezonskih i lokalnih namirnica koja se poslužuju uz ekskluzivnu liniju vina Pelegrini & prijatelji.

image
Pelegrini Press

Koncept OKO STOLA zamišljen je za dvoje, te će gosti biti usluženi ukusnim i oku privlačni jelima za dvije osobe, spomenutom buteljom vina, vodom i kavom.

OKO STOLA se služi svaki dan, osim u slučaju kiše, isključivo na prednjoj terasi ovog po mnogočemu jedinstvenog šibenskog restorana, vlasnika i chefa Rudolfa Štefana. Cijena mu je 185 eura, a rezervacija je svakako potrebna.

Naravno, u ponudi je i degustacijski meni od šest sljedova najbolje opisan kao moderna interpretacija tradicionalnih dalmatinskih okusa. Za njega treba izdvojiti 165 eura po osobi, dok je vinska pratnja 100 eura.

image
Pelegrini Press

Inače, ako posjetite Pelegrini ne propustite probati i novitet u ponudi - dealkoholizirana vina, odnosno vina kojima je mehaničkim načinom izvučen veliki postotak alkohola.

Pelegrini se nalazi na adresi Jurja Dalmatinca 1, Šibenik, a radno vrijeme je od ponedjeljka do subote od 18:30 do 21:30 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:41