KAKVA ŠTETA!

Matija Bogdan i Marko Palfi ipak ne otvaraju restoran u zagrebačkoj Ilici, evo i zašto

"Čini se da je pronaći prostor i otvoriti restoran u Zagrebu, unatoč volji i sredstvima, ipak nešto teže nego što smo mislili", rekli su nam

Iako su prošlog mjeseca potvrdili vijest koju je Matija Bogdan najavio na dodjeli nagrada Dobri restorani, a to je da s partnerom i chefom Markom Palfijem u zagrebačkoj Ilici, na mjestu nekadašnjeg veganskog restoran BeKind. otvaraju bistro, u nedavnom razgovoru otkrili su kako će otvaranje ipak još malo pričekati. Naime, iako je dogovor bio pri kraju i već su angažirali arhitekte i dizajnere koji su trebali urediti prostor, pred potpisivanje ugovora cijela je stvar propala.

"Čini se da je pronaći prostor za restoran u Zagrebu stvarno izazovno. Pogledali smo ih puno, dobili isto toliko preporuka i nadali se da je ovo naše novo mjesto, ali ipak se pokazalo da nije. Iako smo razočarani, vjerujemo da će nam ovo donijeti samo nešto još bolje", rekao nam je Palfi u telefonskom razgovoru.

image
Vedran Peteh/Cropix

Dodao je i kako su trenutačno u potrazi za novim prostorom te rado primaju prijedloge, kako bi se cijela stvar ponovno što prije pokrenula.

"Najbitnija stvar je da naša želja i volja nisu splasnule, svjesni smo da jednostavno teško doći do prostora u nekakvim normalnim uvjetima ili da je to što tražimo i želimo komplicirano. Tražimo prostor od 100 – 150 kvadrata, pa još i s malom terasom. Naravno, bitno nam je da postoji MTU i da postoji kuhinja. Estetiku smo spremni ušminkati, nismo za potpunu renovaciju, ali ambijent da", prepričao nam je Palfi njihove želje.

image
Vedran Peteh/Cropix

Podsjećamo, početkom listopada Matija Bogdan rekao nam je kako planiraju otvoriti bistro gdje će se kuhati opuštenije od onoga što je dosad kuhao u restoranima visoke kuhinje, a fokus će biti na održivosti, lokalnim i općenito hrvatskim namirnicama. Najavio je i da se planiraju igrati sa street food formatom, ali prezentiranim na malo drugačiji, restoranski način. Radovi u prostoru u Ilici ovih su dana, prema planovima, trebali biti pri kraju, a otvorenje restorana trebalo je biti zakazano za 15. studenog. Iako su sada ponovno na početku, Bogdan i Palfi ne odustaju.

"Mi smo dva lika iz Čakovca, nemamo neke posebne veze i samo želimo publici ponuditi nešto svoje, u što vjerujemo, a u ovaj projekt ulazimo otvorenog srca i u dobroj vjeri", rekao je Marko Palfi na kraju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2025 07:13