Vi ste to tražili

Nakon dvije godine u popularnu slastičarnicu vraća se torta od badema, maline i bijele čokolade

 Instagram @oskolacpastry
Jedna je to od onih torta koje Splićani nikako nisu mogli prežaliti, pa im njihova Tea ispunjava želju
Jedna je to od onih torta koje Splićani nikako nisu mogli prežaliti, pa im njihova Tea ispunjava želju

"Nakon dvije godine ponovno smo je na vaš zahtjev vratili u našu vitrinu. Tostirani bademi, maline i karamelizirana bijela čokolada...", napisali su na službenom Instagram profilu slastičarnice O‘š kolač, vlasnice Tee Mamut, prve hrvatske slastičarke s diplomom prestižnog "The Culinary Institute of America" u New Yorku koju su završili brojni poznati chefovi, kao što je primjerice i Anthony Bourdain. Bezglutenski biskvit s tostiranim bademima, krema od maline i mousse od karamelizirane bijele čokolade ili jednostavno - Mimi, torta je koju su Splićani toliko zavoljeli pa su negodovali sve dok je ovdje nisu vratili u ponudu. A to im se sada, kako možemo vidjeti, i ostvarilo.

Na službenim internetskim stranicama slastičarnice stoga su već Mimi uvrstili i u ponudu, iz čega je vidljivo da je dostupna u dvije veličine. Ona standardna Mimi do 16 feta (Ø26) u prodaji je po 79 EUR, a moguće je naručiti i manju, do 8 feta (Ø18) po cijeni od 39 EUR. Osim Mimi, u ponudi su trenutno i torte Štorija o‘ palačinki, Šjor limun,Čikolata, Torta o‘ sira, Baskijska torta o‘ sira, Zdravka Višnja - Kokos, Deboto Jaffa, ali i Tein Mramorni.

Zanimljivim lokalnim nazivima, fokusom na kvaliteti namirnica, ručno rađenim slasticama i puno pažnje koje u jednoj od najpoznatijih slastičarnica ne samo na splitskoj, već i na cjelokupnoj domaćoj sceni, posvećuju detaljima, O‘š kolač već godinama kolačima i tortama uveseljava domaće i strane goste. Otvorena u proljeće 2017. kao prva "artisan" slastičarnica u Splitu, malo je onih koji za Teu još nisu čuli. Svoje vještine ova je slastičarka usavršavala u restoranima s Michelinovim zvjezdicama, na Olimpijskim igrama kao član tima odgovornog za gastronomsku ponudu te u nekim od najboljih hrvatskih restorana, no kod kuće je, pretvorivši hobi u posao, ipak najsretnija.

image

Tea Mamut

Saša Burić/Cropix

Često smo pisali o njoj i njezinim slasticama, o čemu možete čitati ovdje, a planirate li uskoro zamijesiti orahnjaču, iskušajte ovaj recept Tee Mamut.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. studeni 2025 21:24