PROVJERENI RECEPTI

NAPRAVITE ĐUVEČ, PILAF I RIŽOTO: Imamo recepte za ziheraše, one koji rizi bizi i pohance biraju prije sushija i pokea!

U ljudskoj prehrani dominiraju žitarice, a prema količini najviše se proizvode kukuruz, potom pšenica, a na trećem je mjestu riža.

Upravo je ona omiljena žitarica mnogih jer je jednostavna za pripremu, relativno brzo gotova, i bez obzira na činjenicu da dolazi u brojnim oblicima i vrstama, s njom nekako nikad ne možete pogriješiti. Iako u kuhanju svake pojedine vrste riže postoje razlike, kada je u pitanju priprema, ne možete pogriješiti s ispiranjem u hladnoj vodi. Osim za jela koja zahtijevaju njen škrob poput jednog od najpoznatijih – rižota. Mi smo se prisjetili nekih klasika koje su pripremale naše bake poput đuveča i pilafa, ali i skradinske riže s iznutricama za one koji vole malo odvažnije okuse. Ziheraši će biti zadovoljni s rižotom od celera koji mogu obogatiti s dosta papra i morskim rižotom koji je toliko dobar da ćete zaboraviti da na tanjuru nemate meso.

Đuveč

Rižoto s celerom

Pilaf s teletinom

Mario Kučera

Rizi bizi s pohanom piletinom

Mario Kučera

Morski rižoto

Zagreb, 180716.
Mateja Domitrovic, urednica u magazinu Dobra hrana pripremila je pravi domaci riblji temeljac od kojih je pripremila riblju juhu, temeljac za rizoto s plodovima mora i temeljac za smrzavanje i pospremanje u frizer.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 16:10