Gdje naučiti kuhati?

Naučite kuhati i pripremite se za turističku sezonu u novom kulinarskom institutu na obali!

 Kul In/Privatna Arhiva
Nakon Siska, otvoren je novi Kulinarski institut Kul IN u mjestu Jablanac nedaleko Senja

U mirnom gradiću Jablancu, koji je odlična polazišna točka za istraživanje Jadranske obale i okolnih otoka, 2. lipnja otvorena je nova lokacija za edukaciju mladih kuhara i slastičara Kulinarskog instituta Kul IN. Nazvan Kul IN Ablana i smješten na adresi Obala bana Stjepana Šubića 1 u Jablancu, novi kampus objedinjuje gastronomsku praksu, teoriju i iskustvo, no ovaj put na našoj prekrasnoj obali.

image
Kul In/Privatna Arhiva

Kao i u Sisku, polaznici programa ove obrazovne ustanove imaju priliku stažirati i školovati se u isto vrijeme te se povezati s ostalim stručnjacima iz gastronomije i ugostiteljstva koji su dio Kul IN mreže suradnika. Predstavnici Kul IN-a pritom često surađuju i s medijima u edukativne svrhe, sudjelujući u pripremi raznih informativnih članaka na razne teme.

image
Kul In/Privatna Arhiva

Kulinarski institut Kul IN je inače prva privatna međunarodna kulinarska škola u Hrvatskoj i pravi je rasadnik talentiranih kuhara i slastičara. Među polaznicima su nerijetko inozemni učenici, kao i budući ugostitelji, glavni chefovi i slastičari hotelskih restorana i sličnih sustava.

image
Kul In/Privatna Arhiva

U Kul IN-u su okupili tim kulinarskih stručnjaka i osmislili programe školovanja za kuhare i slastičare te danas obrazuju lidere u gastronomiji i ugostiteljstvu te školuju kuhare iz preko 40 zemalja svijeta. Pritom često imaju gostujuće predavače iz uspješnih domaćih i stranih restorana, o čemu smo već pisali. Po završetku programa mnogi od njih ostvare karijere u Michelin restoranima i osvajaju svjetske nagrade struke.

image
Kul In/Privatna Arhiva

Kul IN Ablana je inače hotel koji će imati restoran s jelovnikom inspiriranim lokalnim namirnicama, klimom i okruženjem. Nova podružnica instituta osmišljena je s ciljem promicanja i očuvanja hrvatske gastronomije i lokalnih namirnica kroz turizam i edukaciju, koja buduće polaznike stavlja u realne uvjete rada s gostima i posjetiteljima hotela.

Više informacija potražite na službenim stranicama kulinarskog instituta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 16:14