GARUM IZ NOME

Od danas možete naručiti umak iz najboljeg restorana na svijetu, koštat će vas 200 kuna

 @nomaprojects Instagram/
Garum umaci iz Nome napokon su dostupni za narudžbu, a dobra vijest je da dostavljaju i u Hrvatsku

Nakon što su dva desetljeća proveli proučavajući i razvijajući savršeni recept, chef Rene Redzepi i njegova ekipa iz Nomine kuhinje, danskog restorana s tri Michelinove zvjezdice koji je prošle godine ponovno proglašen najboljim na svijetu, danas u 17 sati napokon će u prodaju lansirati svoj garum. Riječ je o umaku koji se u kulinarstvu koristi već tisućama godina, tradicionalno se radi od ribe, soli te aromatičnog bilja, no u Nomi su odlučili napraviti zaokret pa kreirati varijante u kojima će moći uživati i vegani te vegetarijanci i kao bazu tako koriste gljive. Garum se koristi na sličan način na koji biste, primjerice, koristili soja umak za postizanje umami okusa u čitavom nizu jela.

Dobra vijest je i ta da garum možete naručiti i u Hrvatsku. Naime, najavljeno je kako će od danas, 1. ožujka u 17 sati, garum biti moguće naručiti u gotovo cijeli svijet. Provjerili smo i otkrili kako je cijena jedne bočice od 250 mililitara 195 danskih kruna, odnosno oko 200 kuna. Za dvije bočice morat ćete izdvojiti 375 kruna ili oko 380 kuna, a naručiti možete i Noma platnenu torbu po cijeni od oko 150 kuna. Zajedno s poštarinom jedan garum koštat će vas oko 330 kuna.

Nomin garum od gljiva prvi je, ali ne i jedini proizvod iz kuhinje najboljeg restorana na svijetu koji će zainteresirani moći kupiti putem njihove stranice. Sve detalje možete potražiti ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 04:09