JELA ZA DVA DANA

Od lazanja do gulaša: Ovih 5 jela skuhajte danas da bi sutra bila još ukusnija

 Shutterstock/
Jela za dva dana savršena su za pripremu kad se na poslu stvori gužva ili za vrijeme sunčanih dana koje želite iskoristiti na otvorenom

Iako su svježe skuhana jela ona u kojima uživamo najviše, na kraju užurbanih radnih dana dogodi nam se da nam naprosto ponestane vremena za kuhanje. Upravo zato, volimo se okrenuti jelima koja traju dva ili više dana poput, primjerice, variva ili graha na žlicu te, zimi nezaobilaznoj, sarmi. No, jeste li znali da neka od svakodnevnih jela također možete pripremiti u većim količinama te da će idućeg dana imati još bolji okus? U nastavku donosimo više nego koristan popis, a vama savjetujemo da ga dobro spremite, sigurni smo kako će vam već zatrebati.

Lazanje

Obožavamo ih još vruće, tek izvađene iz pećnice, no isto tako u lazanjama uživamo i kada ih idući dan podgrijemo, kada se umak stisne, a zatim ponovno otpusti i dodatno poveže s ostatkom sastojaka kod podgrijavanja, postane gušći i bogatiji. Također, ono što posebno volimo kod lazanja jest činjenica da ih je drugi dan dovoljno tek ubaciti u pećnicu prekrivene folijom, pričekati pola sata, a zatim uživati u još ukusnijem jelu nego kada su bile svježe. Ako vas još uvijek nismo uvjerili, prisjetimo se, chef talijanskog Ristorante 1978 nedavno je kreirao lazanje u tubi za koje je inspiraciju pronašao upravo u lazanjama koje su u njegovoj obitelji bile najslasnije drugog dana.

IMAMO NEKOLIKO STVARNO DOBRIH RECEPATA ZA LAZANJE

image
Giorgiomorara

Gulaš

Ostane li vam od ručka gulaša, spremite za drugi dan. Podgrijavanjem će postati gušći i kremastiji, no svakako budite oprezni i pripazite da se u gulašu ne nalaze sastojci koji nisu namijenjeni podgrijavanju.

RECEPT I SAVJETI ZA NAJBOLJI BEČKI GULAŠ

image
Shutterstock/

Mesna štruca

Iako je volimo još vruću uz pire krumpir, mesna štruca zapravo je još bolja ohlađena ili podgrijana idućeg dana. Naime, kada se ohladi, okusi svih začina i dodataka u mesnoj štruci dodatno se otpuste i još se bolje povežu pa tako idućeg dana možete uživati u još bogatijem jelu.

SAVJETI ZA JOŠ BOLJU MESNU ŠTRUCU

image
mesna štruca

Sporo pečeno meso

U slučaju da ste se odlučili upustiti u pripremu sporo pečenog mesa poput, primjerice, pulled porka, dobro je znati kako će ovo jelo biti još bolje idućeg dana ili kada nekoliko sati odstoji u vlastitom umaku. Dobro je znati i kako podgrijavanjem meso neće postati suho već će se dodatno prožeti okusima iz umaka, a ako mislite da umaka nemate dovoljno, uvijek možete dodati i čašu vode ili temeljca pa sve dobro promiješati i pustiti da se krčka.

KAKO NAPRAVITI PULLED PORK

image
Neja Markicevic/Cropix

Torte i kolači

Kod torta i kolača, sasvim je jasno, potrebno je vremena kako bi se stisnuli, sastojci povezali i kako bi zadržali željeni oblik. Režete li ih odmah nakon pečenja i sastavljanja, velika je vjerojatnost da će se raspasti i kriške neće izgledati kako ste zamislili. Strpljivost je, kada su kolači i torte u pitanju, itekako vrlina.

TRI GENIJALNE ČOKOLADNE TORTE

image
Marko Miscevic/Cropix/

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 22:44