OD BISKVITA DO KREME

Osim omiljenog curryja, od kokosovog mlijeka možete pripremiti i ovih 7 jednostavnih slastica

 Marko Miščević/Cropix/
Dovoljna je jedna konzerva kokosovog mlijeka i nekoliko dodatnih sastojaka kako biste oduševili baš svakog tko proba vaše deserte

Kao pravim ljubiteljima dobrog curryja, kokosovo mlijeko neizostavna je namirnica u našim smočnicama. Osim u curryju, zbog kremaste teksture volimo ga koristiti i u brojnim drugim jelima poput različitih umaka i dipova, a odlično se slaže i u kombinaciji s morskim plodovima i ribom.

Za razliku od kokosove vode koja dolazi iz sredine kokosa, mlijeko se dobiva od čistog kokosovog mesa i pakira se u konzerve u kojima se onda stajanjem, ako ne sadrži dodatke, odvaja na tekući i gusti dio. U slučaju da recepti traže da koristite samo gusti dio, tekući uvijek možete iskoristiti kao dodatak smoothiejima, no kod uobičajene pripreme dovoljno će biti tek dobro protresti konzervu kako bi se mlijeko pomiješalo te ga takvog koristiti.

Osim slanih jela, kokosovo mlijeko posebno volimo i u desertima. Laganiji je odabir od klasičnih mliječnih opcija i vašim će slasticama dati novu aromu te ih podići na razinu više. Bit će odlična zamjena za tučeno slatko vrhnje, a osim toga, od njega možete napraviti i brzi karamel, nevjerojatno kremastu smjesu za sladoled ili kremu za laganu tortu. U nastavku donosimo nekoliko recepata za slastice koje možete isprobati već ovog vikenda.

SLATKI ZALOGAJI S MALINAMA, PISTACIJAMA I KOKOSOVIM MLIJEKOM KOJI SE NE PEKU

image
Marko Miščević/Cropix/

ČOKOLADNI BOMBONI S KARAMELOM

image
Lidija Lončarić/

TORTA OD BANANA, BOROVNICA I KOKOSA

image
Berislava Picek/Cropix/Cropix

PANNA COTA OD KOKOSA

image
Berislava Picek/Cropix/

ČOKOLADNI CUPCAKES

image
cupcake od čokolade

LIMUN KOLAČ S GLAZUROM OD KOKOSOVOG MLIJEKA

image
Marko Miščević/Cropix/

SLADOLED OD CHIA SJEMENKI I MALINA

image
Marko Miščević/Cropix/

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 22:19