GDJE NA VEČERU?

Osim što kuhaju najbolji gablec u gradu, rade i privatne večere, objavili su detalje i cijenu

 Privatna Arhiva/
Objavili su i cijenu večere po osobi te detalje koji bi mogli zainteresirati ljubitelje njihove dnevne ponude

Od samog otvorenja u ožujku 2020. godine, Kut chefice Ivane Bekavac nametnuo se kao moderna zalogajnica s najboljim gablecima u gradu. Bekavac je kreirala sasvim novi koncept pa tako Kut u Varšavskoj ulici otvorenim drži samo u popodnevnim satima, za vrijeme ručka, od 11 do 16 sati, a nerijetko zbog prevelikog interesa jela s menija nestaju i prije kraja radnog vremena. U Kutu smo probali sjajna variva, klasike poput pohanaca i punjene paprike na drugačiji način, zasitne salate, a tu je i fantastična ponuda jela petkom, kada je na meniju riba. Bekavac se sa svojim timom pojavila i na ovogodišnjem Fuliranju, o čemu smo već pisali, a dok je na Good Kut kućici pripremala svoje street food specijalitete, Kut u Varšavskoj na mjesec je dana zatvorila. Ponovno ga otvara 17. siječnja, a u međuvremenu na službenom Instagram profilu Kuta objavili su kako zainteresirani tamo mogu organizirati privatne večere.

image
Vedran Peteh/Cropix/

Napisali su tako kako pet sljedova na privatnim večerama pripremaju sama chefica Ivana Bekavac i chef Grgo Bačelić, kako je cijena 350 kuna po osobi te kako večere organiziraju od ponedjeljka do četvrtka u terminu od 18 do 21 sat. Najavili su i skoru mogućnost online rezervacija.

"Imate Kut i privatne kuhare samo za sebe", stoji od danas na Instagram profilu Kuta.

Dobro je spomenuti kako je velika novost da će upravo na privatnim večerama raditi mladi chef Grgo Bačelić, koji se nedavno vratio iz istanbulskog Le Cordon Bleu učilišta, jednog od najpoznatijih na svijetu. Bačelić je u Istanbulu proveo nekoliko tjedana, a stipendiju je dobio u sklopu projekta Raise the Bar. Prije Kuta radio je u šibenskom Pelegriniju pa je tako nedavno za Šibenski portal komentirao i kako je restoran chefa Rudolfa Štefana mjesto na kojem je odrastao i na kojem je naučio neizmjerno puno, a kako je za njega veliku ulogu pri odlasku u Zagreb imala upravo tržnica Dolac.

"Tijekom ranijih posjeta bilo je bitno baciti đir po Dolcu i to me mjesto oduševilo i privuklo da dođem u Zagreb. U tom periodu moja sadašnja šefica Ivana, koju sam upoznao na kongresu Chef stage u Šibeniku, otvarala je svoj Kut. I tu sam nastavio s kužinavanjem. Tu mi se ispunila želja, prvo Dolac nabava, onda restoran kuhanje. Vjerujte, nema ništa lipše od nabave na Dolcu. Tu dobiješ inspiraciju i snagu za cijeli radni tjedan", rekao je Grgo Bačelić svojevremeno za Šibenski portal.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 00:16