KUHAJ BOLJE

Ovi savjeti hrvatske chefice trebat će vam sljedeći put kad budete pripremali nešto na žlicu

 O&o, Inc @oskouioskoui/
Suradnica Dobre hrane i vlasnica profila Chiarin tanjurić sa svojim je pratiteljima još jednom podijelila više nego korisne savjete

Naša suradnica Nastasja Chiara Petrić, chefica te autorica bloga Chiarin tanjurić i kuharice "Kuhaj drugačije s Nastasjom Petrić", nedavno je na društvenim mrežama podijelila korisne savjete za pripremu variva i jela na žlicu. U svojoj je objavi kroz 11 primjera objasnila kako obogatiti jela na žlicu kada nemate već pripremljenu bistru juhu ili temeljac kao glavnu bazu.

image
Matejka Buča/

Ukusnija variva postići ćete ako ih radite na bazi luka, mrkve, češnjaka, celera i svježe paprike. Okus možete obogatiti korištenjem suhih začina poput origana, ružmarina, lovorovog lista te azijskih začina koje je dobro najprije kratko popržiti na ulju.

Sušene rajčice su jako dobar izbor za dobivanje intenzivnijih aroma. Suhi vrganji također će oplemeniti vaše jelo, a dodajte ih već pri pirjanju baznog povrća. Iako će vam možda zvučati neobično, ubacite i koji slani inćun koji se lijepo slaže s češnjakom.

Dodatnu kremoznost postići ćete korištenjem kokosovog mlijeka ili milerama, krem sira i grčkog jogurta koji se varivima dodaju tek pred kraj kuhanja. Na svoj popis za kupovinu dodajte i miso pastu koja se juhama također dodaje pri samom kraju. Intenzivniji okus postići ćete i korištenjem pesta od začinskog bilja i kore parmezana, a za još savjeta pogledajte Nastasjinu objavu na Facebook stranici Chiarin tanjurić.

U nastavku donosimo i dva Nastasjina recepta koji su među našim najklikanijim receptima:

OSSOBUCCO VARIVO S POVRĆEM PO RECEPTU NASTASJE CHIARE PETRIĆ

image
Berislava Picek/cropix/

RECEPT NASTASJE CHIARE PETRIĆ ZA BIJELO VARIVO OD BATATA I SLANUTKA

image
Berislava Picek/cropix/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:59