VIKEND U ZAGREBU

Ovog tjedna održavaju se dva top gastro događaja, petak provodimo na Dolcu, a vikend na Branimircu

 Damira Kalajzic/
Zagrebačke tržnice napokon dobivaju pažnju koju zaslužuju i nakon radnog vremena. U petak tako na Dolcu jedemo puricu s mlincima, a u subotu smo na doručku na Branimircu

Planirate li ovog vikenda ostati u Zagrebu i tražite događanja kojima biste popunili svoj raspored, za vas imamo dobre vijesti. Nadolazeći vikend, naime, otvaramo s dva sjajna gastro događaja gdje uživamo u hrani probranih chefova, dobroj glazbi i istoj takvoj atmosferi, a potom nastavljamo u istom tonu i kroz subotu i nedjelju.

POSLIJE POSLA NA DOLAC

Ovog petka po prvi put će se u Zagrebu održati PLACE market, nacionalni projekt revitalizacije tržnica kojem je cilj oživjeti hrvatske tržnice nakon radnog vremena, kako su projekt objasnili organizatori. Svakog sunčanog petka od ovog pa sve do 14. srpnja, na Dolcu će tako kuhati poznati hrvatski chefovi pa najpoznatiju zagrebačku tržnicu pretvoriti u veliki restoran i izletište na otvorenom. Kuhat će chefovi iz restorana kao što su Broom 44, Ficlek, Bistro Apetit by Marin Rendić, resTač, RougeMarin i SOI Fusion, ali i poznata imena domaće gastro scene. Samo neka od njih su Ivana Bekavac, Mario Mihelj i Christian Misirača.

image
Damira Kalajzic/

Organizatori su otkrili kako će se nuditi purica s mlincima, skradinski rižoto, punjene paprike, pohanci, kamenice, kajzeršmarn, tuna tataki, pljukanci s lososom i kozicama, fuži sa šumskim gljivama, sendvič sa srdelama i brojna druga jela, kako će cijene biti fer, a za one žedne, tu je i nekoliko štandova s pićem.

image
Damira Kalajzic/
image
Damira Kalajzic/

Uz hranu i piće, organizatori su se pobrinuli i za dobru glazbu, a u sklopu PLACE marketa bit će predstavljena i Klimatska kuharica koja je nastala iz suradnje Instituta za razvoj i međunarodne odnose i Suzy Josipović Redžepagić. Također, na Dolcu će se naći i kutak za OPG-ove s oznakom "Plavi ceker", koji je znak kvalitete i koji je namijenjen označavanju, isticanju te promociji kvalitetnih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda iz cijele Hrvatske. Nudit će se tako domaći med, likeri, vina, džemovi, rakije, sirevi, sokovi, ulja i drugi proizvodi. Više o PLACE marketu možete pročitati i u tekstu koji smo objavili nedavno, a kakva je atmosfera pratila ovaj projekt kada se posljednjih tjedana održavao u Splitu, provjerite na njihovim društvenim mrežama.

image
Damira Kalajzic/
image
Damira Kalajzic/

DORUČAK NA BRANIMIRCU

Nakon petka na Dolcu, u subotu i nedjelju zaputite se na Branimirac gdje će se održati Pop up Art Park. Ako ste ikada posjetili Art park, jasno vam je da je u pitanju događaj koji ne želite propustiti ako vikend volite provoditi u prirodi i dobroj atmosferi. Organizatori su ovog puta, prije samog otvorenja Art Parka, koji će se i ove godine održavati na Ribnjaku, i to od 23. lipnja do 15. srpnja, odlučili organizirati mali uvod u ono što slijedi, i to na istočnoj livadi kod Branimirove tržnice.

image
Maja Riznic/

Druženje na Branimircu počinje u subotu u 10 sati, kada će se održati FRüHSTüCK, odnosno zagrebački doručak uz dobru glazbu. Za hranu će se pobrinuti ekipa iz Munchyja, koja nudi mesne, veganske i vegetarijanske zalogaje i o kojoj smo već pisali. Druženje će se nastaviti i u nedjelju, no tada doručka neće biti, već će svi zainteresirani moći sudjelovati u aktivnostima kao što su izrada terarija i Pink Buvljak. Više detalja potražite ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 06:56