PROZRAČNE SMOTANE DIVOTE

PIEROGI ILI VARENYKY: Stari slavenski klasik koji želite svladati!

 Getty Images/iStockphoto
Nikako ne diskriminiramo kada su u pitanju bilo kakve formacije od tijesta. Dajte nam tanjur bilo čega zamotanog u škrobno tijesto i navalit ćemo kao da ne postoji sutra. Ali jedna od zvijezda na nebu tijesta sjaji jače nego ostale: jednostavni pierogi ili varenyky. Ovi prozračni smotuljci postaju još ukusniji umotani u svilenkasti umak od maslaca s prilogom od karameliziranog luka i punomasnog vrhnja.

Pierogi su ultimativna utješna hrana. Za njihovu izradu vam nije potrebna nikakva posebna oprema, a sve sastojke vjerojatno upravo sada imate u svojoj smočnici i hladnjaku. Tehnika oblikovanja također nije komplicirana: kružiće od tijesta koje sta nadjenuli jednostavno trebate preklopiti i zatvoriti s vilicom kako biste dobili izdašne jastučiće. Ako pripremate pierogi za ekipu, vjerojatno će vam trebati još parova ruku koje će biti pomoć pri njihovom zamatanju.

Recept za tijesto!

Tradicionalno se varenyky puni nadjevom od krumpira, ali to ne znači da ne možete biti kreativni kada su nadjevi u pitanju. Ključ uspjeha je da nadjev bude dovoljno sitan kako vam ne bi bilo teško zatvoriti ih. Također, nemojte biti lake ruke. Krajeve snažno spojite kako se ne bi otvorili prilikom kuhanja. Za najukusniji rezultat pierogi biste trebali skuhati i prepržiti na tavici. Ubacite ih u dobro posoljenu vodu, kuhajte dok ne isplivaju na površinu. Zatim na tavici zagrijte malo maslaca te ih lagano prepržite. Isplati se napraviti veće količine jer ih vrlo lako možete zamrznuti. Također, pierogi ne moraju biti isključivo slani, poigrajte se i sa slatkim nadjevima. Donosimo vam četiri recepta, isprobajte ih i javite nam svoje dojmove!

Pierogi s nadjevom od krumpira

Dumplings filled with cheese and potatoes
Getty Images/iStockphoto

Pierogi s nadjevom od kupusa

Vareniki with cabbage ( dumplings ) , pierogi before boiling - traditional Ukrainian food
Getty Images/iStockphoto

Pierogi s nadjevom od gljiva

High Angle View Of Dumplings on Plate and persons hands with fork and knife
Getty Images/iStockphoto

Pierogi s nadjevom od borovnica

Dumplings with blueberry filling
Getty Images/iStockphoto

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:34