OVO SE NE PROPUŠTA

Poznata austrijska vinarka, koja radi neka od zanimljivijih vina koja smo kušali, gostuje u zagrebačkom Malom Baru, evo detalja

 Privatna Arhiva
Judith Beck, austrijska biodinamička vinarka, početkom prosinca gostuje u Malom Baru u Vlaškoj ulici
Judith Beck, austrijska biodinamička vinarka, početkom prosinca gostuje u Malom Baru u Vlaškoj ulici

Petog prosinca u zagrebački Mali Bar dolazi Judith Beck, jedna od relevantnijih figura suvremene europske biodinamike, čiji rad već godinama postavlja standarde autentičnosti u austrijskoj regiji Burgenland. Od 2007. godine, zajedno sa partnerom Ulijem Leitnerom, u vinogradima oko Golsa primjenjuje beskompromisnu biodinamiku, koristeći isključivo vlastite preparate i ručnu berbu kako bi dobila vina koja su precizan odraz terroira.

Njezin portfelj, definiran isključivo ručnom berbom i holističkim pristupom u vinogradima, pokriva impresivan raspon stilova: od vibrantnih Pet-Nat mjehurića koji pršte životom, do ozbiljnijih, strukturiranih crnih i bijelih vina. Čim otvorite bocu, postaje jasno koliko snažno njezina vina komuniciraju biodinamički pristup - ona su gotovo živa, puna energije i sve samo ne dosadna.

Upravo se ta energija jasno osjetila na nedavnoj radionici u vinoteci Nesputana vina, koji su ujedno i organizatori ovog gostovanja, gdje se njezin Cherry Bomb nametnuo kao apsolutni favorit zahvaljujući izraženoj sočnosti, obilju voća i svježim kiselinama. Vrijedi spomenuti i cjenovni rang Beckinih vina. Njezin Beck Ink, primjerice, jedno je od onih europskih vina koja nude odličan omjer cijene i kvalitete, donoseći u čaši ozbiljan karakter za vrlo razuman novac.

image
Privatni Album

Što se same hrane tiče, za nju je zaslužan Vedran Bonačić i njegov tim u Malom baru. Bonačić, koji već neko vrijeme kuhinju Malog bara drži na razini, što smo prepoznali i kroz naše recenzije, osmislio je meni od šest sljedova koji prate karakter Beckinih vina.

Zanimljivo je dodati i kako je Bonačić osmislio i koncept jelovnika novootvorenog Cynica u Martićevoj, koji je u kratkom roku postao veliki hit.

image
Instagram/mali Bar
image
Instagram/mali Bar

Stoga, ako želite osobno upoznati zanimljivu Judith Beck i kušati njezina posebna vina u kombinaciji s ozbiljnom kuhinjom, ova se prilika ne propušta. Cijena večere iznosi 80 eura, a rezervacija je moguća putem e-maila restorana.

NESPUTANA U VINTAGEU

Već ove subote, 29. studenoga, Nesputana vina organiziraju svoj prvi dnevni eno-gastro event vođen glazbom u Vintage Industrial Baru, od 12 do 18:30 sati.​
Sudeći prema gostujućim kuharima – Tihomiru Krklecu Africi i Hook & Cook ekipi – te konceptu hrane osmišljenom posebno za ovu priliku, sprema se jedan velik, potencijalno i važan događaj za zagrebačku dnevnu scenu.

Cijeli je event vođen glazbom uz bogat program DJ setova (Lovro Baletić, Matija Duić, DJ OZ, Stellarcompanion) i live nastup beogradskog dua Bella Technika, uz selekciju prirodnih vina vinoteke. Karte se mogu kupiti putem Entrio.hr na ovoj poveznici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. studeni 2025 13:46