Tvrtko Šakota srijedom u RougeMarinu

Tvrtko Šakota, naš poznati chef, jučer je kao gostujući kuhar u restoranu RougeMarin pripremio večeru od šest sljedova, a uz sva jela pila su se vina Štampar iz 2011. i Plavac mali iz 2010.

Tvrtko je, koristeći domaće, sezonske namirnice, kao što su bundeva, cikla, grah, slanina i zečetina, u kombinaciji s nedomaćim namirnicama poput arame algi, kineskog kupusa, tofua, ponudio u samo jednom jelu pet do šest komponenti koje se okusno nisu nimalo sudarale. O svim se detaljima pažljivo razmišljalo, a sve je na tanjur stavljeno s razlogom – zbog okusa, nutritivnih vrijednosti te dekoracije.

Između ostalog, bio je tu rižoto od bundeve s glaziranim rebarcima s mirinom i ciklom, juha od bijelog graha i batata poslužena s krekerom s komoračem i umakom od pečene paprike, zec na kremi od ružmarina s Nishime povrćem, a od slatkog dinkel keks sa čokoladnom kremom, kompotom od suhog voća i sladoledom od cimeta sa sojinim mlijekom.

“Baza mi je uvijek namirnica koja dolazi odavde i od koje želim napraviti nešto novo, ali ne da je pritom pretvorim u nešto drugo, u nešto neizvorno. Vrlo mi je važno porijeklo namirnica s kojima kuham, što znači da ih nabavljam sam, i to samo samo one za koje znam kako i otkud dolaze” – kaže Tvrtko. Naglašava također da ono što se naziva zdravom hranom nije neukusno i nenormalno, već upravo suprotno.

Tvrtko će nastaviti kuhati u RougeMarinu svake srijede pa je najbolje da se na licu mjesta prepustite njegovim autorskim jelima.

U međuvremenu pogledajte kako je ekipa iz foodporn.hr doživjela sinoćnju večeru

%CODE1%

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:16