RUČAK IZ JEDNE TAVE

Uštedite i nabavite jednu tavu za sve, testirali smo je na 6 jela, od doručka do slatkog kruha

 Berislava Picek/Cropix/
Umjesto više različitih, nabavite jednu kvalitetnu tavu u kojoj ćete zatim raditi doručak, ručak, večeru i slastice

Kad nam ponestane ideja što pripremiti za ručak samom sebi, partneru ili obitelji, otvaramo kuharice, ali i kulinarske web stranice pa se bacamo u potragu za odgovorom na pitanje kako spretno sljubiti namirnice da tvore vrhunsko jelo. Tu se javlja još jedan problem, a to je vrijeme kojeg nikad nemamo dovoljno, a zatim i potreba da hranu pripremimo u što kraćem roku. Rješenje čak i nije tako daleko niti nedostižno. Sve što vam treba jest jedna kvalitetna malo dublja tava, koja osim na struju ili plinski plamenik može ići i u pećnicu. Za takve zadatke idealne su tave od lijevanog željeza jer optimalno podnose sve temperature i uvjete.

DORUČAK IZ JEDNE TAVE

image
Berislava Picek/Cropix/

Koncept pripreme jela u jednoj posudi, koji u stranim medijima nazivaju i "one pot", privlači sve generacije, ali posebice one mlađe. Ta metoda stekla je svoju popularnost jer se tijekom kuhanja sve namirnice kombiniraju unutar jedne posude, bez suvišnog suđa za prati i bez velikog kompliciranja. Kad razmišljamo o obrocima iz jedne zdjele, uvijek nam se kao ideja prvo nametne rižoto, jelo koji mnogi znaju, a naši susjedi Talijani vrhunski rade. Za Španjolce je karakteristična ukusna paella, a za Francuze jelo naziva cassoulet od bijelog graha, peradi i svinjetine. Naravno, sva ta jela pripremaju se u jednoj posudi.

PILETINA S RIŽOM I GLJIVAMA IZ JEDNE POSUDE

image
Berislava Picek/Cropix/

Takva metoda omogućuje fleksibilnost te jednostavnost pripreme obroka. Ravnomjerno širenje topline duž stijenki posude od lijevanog željeza, bilo da je riječ o loncu ili, kao u našem slučaju tavi, omogućuje pravilno tempiranje kada su u pitanju namirnice koje nemaju isto vrijeme trajanja pripreme. Ako ste početnik opremite se osnovnim sastojcima poput tjestenine, pirea od rajčice, maslinova ulja, začina i sira i ukusno i aromatično jelo možete imati spremno za svega petnaestak minuta. "One pot" metoda primamljiva je i za mnoga druga jela poput zanimljivog doručka gdje možete unutar tave slagati što god poželite. Ne zaboravite juhe, variva, fina tijesta i kolače jer sve to možete napraviti u svojoj omiljenoj tavi. Ovaj editorijal neka vam posluži kao inspiracija za sve što biste mogli napraviti u bilo koje doba dana. Razumljivo, dizana tijesta iziskuju više vremena, no rezultat uvijek oduševi. Kombinirajte namirnice i uživajte u kuhanju.

ZAPEČENA PUNJENA TJESTENINA

image
Berislava Picek/Cropix/

JUHA OD LUKA

image
Berislava Picek/Cropix/

PREOKRENUTI KOLAČ S NARANČAMA

image
Berislava Picek/Cropix/

SLATKI KRUH PUNJEN KIKIRIKIJEM I ČOKOLADOM

image
Berislava Picek/Cropix/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:51