DOBRI RESTORANI 2025.

Uzbudljiva završnica! Uskoro ćemo saznati koji su najbolji restorani i chefovi u zemlji

U sklopu dodjele nagrada Dobri restorani, premijerno će biti predstavljen i novi broj magazina Dobra hrana

U ponedjeljak, 29. rujna, najvažnija imena hrvatske gastronomske scene još će se jednom okupiti na istom mjestu, u zagrebačkom Petom kupeu, gdje će biti održana dodjela nagrada Dobri restorani. Kao i svake godine, tim recenzenata Dobre hrane neumorno je obilazio restorane, bilježio dojmove iz kojih su zatim nastajale recenzije, za koje će neki reći da su stroge, drugi da su pravedne, ali su uvijek s dozom poštovanja prema zadatku i akterima koji čine našu scenu. Jer već samim time što smo neki restoran svrstali u naš izbor znači da od njega očekujemo da zasluži svoju reputaciju. Stoga, kritike su ovdje da ukažu na pojedine segmente ovog teškog i zahtjevnog posla koje se uz malo truda može popraviti ili učiniti boljim.

image

Prošlogodišnji dobitnici nagrada Dobri restorani

Tomislav Kristo/Cropix

Nagrade će se i ove godine restoranima dodjeljivati u četiri glavne kategorije - najboljim restoranima visoke kuhinje, najboljim restoranima visoke hotelske kuhinje, najboljim restoranima kreativne urbane kuhinje i najboljim restoranima tradicionalne kuhinje. Osim toga, već tradicionalno dodijelit će se i nagrada chefu godine, zatim nagrada za vinsku listu godine te nagrada ‘Andrej Barbieri‘ za mladog chefa godine. Također, ove godine tim Dobre hrane uveo je i dva iznenađenja. Jedno je to da će se nagrada dodijeliti i najboljem pastry chefu, koji bira posebno formirani žiri, a drugo ćemo još malo zadržati tajnom, kako bi sam događaj bio još malo uzbudljiviji.

image
Berislava Picek/Cropix
image
Berislava Picek/Cropix

Dodjela Dobrih restorana lijepa je prilika da se na jednom mjestu okupe svi oni koji sudjeluju u stvaranju hrvatske gastronomije i koji kroz cijelu godinu ulažu velik trud kako bi našu zemlju kroz hranu prikazali u najboljem svjetlu. To je prilika da se baš svi ti akteri, na kraju još jedne ljetne sezone, okupe na istom mjestu i proslave svoj rad i trud. Baš zato, velika nam je čast biti u ulozi organizatora koji će ih okupiti. Želite li i vi biti dio najvažnijeg gastronomskog događaja godine, pratite nas na portalu Dobra hrana, ali i na našim društvenim mrežama, Facebook stranici i Instagram profilu, gdje ćemo u idućih tjedan dana objaviti posljednje recenzije, a potom donositi najvažnije vijesti vezane uz samu dodjelu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2025 08:05