RITAM SCENE

Weekend Food Festival održat će se u travnju, najavili dolazak tima iz 3. restorana na svijetu

 Disfrutar Team/
Weekend Food Festival održat će se od 14. do 16. travnja 2023. godine.

Riječ je o trodnevnom festivalu posvećenom gastronomiji koji okuplja brojne stručnjake iz cijelog svijeta, od kojih su neka imena doista impoznatna. Organizatori najavljuju kako su ovogodnjišnje zvijezde, tročlani tim restorana Disfrutar iz Barcelone koji trenutno drže 3. restoransku poziciju na svijetu. Oriol Castro, Eduard Xatruch, Mateu Casañas, osim što su doista kulinarski čarobnjaci oni su i jako vješti govornici pa se njihova predavanja na drugim festivalima poput Madrid Fusiona ili Gastronomike u San Sebastianu, ne propuštaju.

Svoj dolazak je zasada potvrdio i Dabiz Munoz o kojem smo mnogo puta pisali, a najrecentnije o uspjehu njegovog najnovijeg restorana koji je u samo šest mjeseci od otvorenja dobio Michelinovu zvjezdicu.

image
Goran Sebelic/Cropix

Na drugo izdanje Weekend Food Festivala stižu i chefovi restorana Gucci Osteria da Massimo Bottura, Karime Lopez i Takahiko ‘Taka’ Kondo, koji dolaze na preporuku poznatog talijanskog chefa, Massima Botture, najveće zvijezde prvog izdanja WFF-a s kojim smo napravili eksluzivan intervju za Dobru hranu.

image
Goran Sebelic/Cropix

Svoju priču o ljubavi i gastronomiji koja ga je vratila s pogrešnog životnog puta, u Rovinju će ispričati chef Eric Vildgaard, čiji je restoran JORDNÆR, smješten u skromnom hotelu u predgrađu Kopenhagena, nedavno dobio svoju drugu Michelin zvjezdicu.

Osim najavljenih zvijezda svjetske gastronomije, organizatori najavljuju i brojne druge chefove te stručnjake iz svijeta miksologije. Organizatori još najavljuju street food court gdje bi se trebali predstaviti domaći i regionalni restorateri te show cooking stage. Planira se još organizacija i gala večera, promocija proivođača i bogat glazbeni program.

Novost je i da će drugo izdanje Weekend Food Festivala trajati od petka do nedjelje, a ulaznice su već u prodaji na stranicama festivala. Tijekom prosinca mogu se nabaviti po posebnoj cijeni uz akciju 1+1. Sve novosti pratite i na službenim FB i IG kanalima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 14:55