VELIKI USPJEH

Zagrebački Franko‘s Pizza&Bar proglašen je jednom od 50 najboljih pizzerija u Europi

 Franko‘s Pizza&Bar
Na prestižnoj listi prvo mjesto pripalo je pariškoj pizzeriji, a Franko‘s se našao na 47. mjestu

Prošle smo se godine veselili uspjehu beogradske pizzerije Majstor i Margarita, koja je tada zasjala na 45. mjestu na listi najboljih u Europi prema izboru Acqua Panne i San Pellegrina, a ove godine na istoj se listi našla i jedna domaća pizzerija. Riječ je o zagrebačkom Franko's Pizza&Baru kojem je u ovogodišnjem izboru pripalo 47. mjesto.

Opisuju ga kao mjesto na kojem se jede najbolja pizza u Zagrebu s odličnim sastojcima te navode kako se u Frankosu mogu isprobati uvijek dobri klasici, no kako nude i druge, zanimljivije opcije. Pohvalili su i listu pića koja uključuje sjajna vina, pivo i koktele, a dodaju i kako u Frankosu, osim pizze, možete pojesti i druga, prilično dobra jela. Na kraju, 50 Top Pizza piše i kako svakako preporučuju Vesuvio pizzu s rajčicom, mozzarellom fior di latte, šunkom i maslinama.

image
Franko‘s Pizza&Bar

Franko's je u zagrebačkoj Branimirovoj ulici otvoren 2019. godine i već na samom početku ova se pizzerija nametnula kao mjesto s ponajboljim pizzama u gradu. Od samog početka prepoznati su kao mjesto koje koristi kvalitetne sastojke, a posebno zanimljive reakcije izazvali su i kada su u ponudu uveli pizze čija je cijena prelazila 100 kuna. Dobro je dodati kako, za razliku od velikog broja drugih pizzerija, u Frankosu uz pizzu nude i dobar izbor craft piva, vina te koktele. Osim pizza, nude i prilično dobar izbor drugih jela poput tjestenina i burgera, a dobro je znati i kako su nedavno u ponudu uveli i pristupačniju i jednostavniju te za dostavu daleko smisleniju old school pizzu.

Franko's je jedina hrvatska pizzerija koja se našla na popisu, no tu je i dalje ranije spomenuta beogradska pizzerija Majstor i Margarita, koja se ove godine nalazi na 43. mjestu te ljubljanska pizzerija Verace na visokom 35. mjestu. Na prvom mjestu nalazi se pariška Peppe Pizzeria, na drugom Via Toledo Enopizzeria u Beču, a na trećem Fratelli Figurato u Madridu. Cijeli popis možete pogledati na službenoj stranici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 22:55