5 ADRESA

Zašto ovih blagdana ne biste uživali u zdravijim slasticama, evo gdje ih možete kupiti

Veganski, sirovi, bez glutena i aditiva ili sve pobrojano, na ovih adresama nude se dobri zdravi kolači

Stiže sezona blagdanskih slastica i vrijeme je kada na "to do" listu stavljamo i potragu za omiljenim slatkim zalogajima u nešto zdravijim varijantama kako bismo u njima mogli uživati bez grižnje savjesti. Listu adresa na kojima možete pronaći klasične kekse i kolače već smo s vama podijelili, a sada vam donosimo i onu na kojoj možete pronaći mjesta s veganskim, sirovim i drugim opcijama. Potražite je u nastavku.

TRADICIONALNI KOLAČI U NOVOM RUHU

Ekipa iz Kokolacha već nekoliko godina radi slastice bez aditiva i umjetnih boja, ne sadrže glutensko brašno niti bijeli šećer, a uz to su još i ukusni. Kada smo svojevremeno isprobali njihove slatke zalogaje, posebno su nas osvojile čokoladne kuglice i njihova varijanta čupavaca. Osim keksa i kolača, nude i šarene veganske, sirove torte. Ponudu Kokolach slastica možete provjeriti na njihovoj službenoj stranici, a pronaći ih možete i u Mrkvica trgovinama.

image
Kokolach Facebook/

ZDRAVIJE SLASTICE U CENTRU GRADA

Odnedavno se zdravije varijante sirovih kolača mogu pronaći i u slastičarnici Amelie, odnosno malom, divno uređenom shopu do same slastičarnice u zagrebačkoj Vlaškoj ulici. Za pripremu slastica zaslužna je Amika Tomčić, s kojom smo svojevremeno i sami razgovarali, a kupiti možete mala pakiranja čokoladnih i kokos kuglica ili keksiće. Više detalja svakako potražite na društvenim mrežama Amelie slastičarnica i Amike Tomičić.

NJIHOV BROWNIE I KEKSI SU TOP

Brownies i čokoladni keksi iz male proizvodnje Green Cakes svojevremeno su nas oduševili okusima pa stoga ovaj popis ne može proći niti bez njih. U pitanju je brend bivšeg košarkaša Brune Perića iz Drežnika Brezovičkog koji proizvodi sirove i pečene, zdravije i veganske slastice, a koji će također ovih blagdana biti dobra opcija želite li se zasladiti na malo drugačiji način. Ponudu možete provjeriti na njihovoj službenoj stranici ili putem društvenih mreža.

image
Darko Tomas/Cropix

JESTE LI ZA TORTU?

Mihaela Brijak, mnogima poznata po svojim kuharicama, keksima i kolačima, sirovu hranu ima u malom prstu, a njezine torte sve su traženije. Radi plant based, gluten free, veganske slastice i, ako se slučajno nađete na njezinoj službenoj stranici, vjerujte nam, nećete ostati ravnodušni. Osim torti, nudi i pločice od lješnjaka, čokolade, mente i naranče te mala pakiranja slatkih kuglica od kokosa i lješnjaka.

image
Rawcakes By Mihaela Brijak Facebook/

SLASTICE U ZADNJI ČAS

U slučaju da sve volite raditi u zadnji čas, kad gosti već pokucaju na vrata, dobra opcija bit će i narudžba slatkih zalogaja iz Simple Bake by Jelena. Pronaći ih možete na dostavnim servisima, a potom naručiti njihove tarteve od vanilije i čokolade, maline ili borovnica, brownieje ili pitu, a nude i sirove kuglice u tri okusa - mrkva i đumbir, zatim badem kakao te Snickers. Cijena je 7 kuna po komadu. Osim toga, otvorili su i narudžbe za veganske blagdanske kekse. Sve detalje potražite na njihovoj Facebook stranici.

image
Simple Green & Bake By Jelena/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 21:32