Trebat će vam:
| 500 g pilećeg filea 5 žlica jogurta sok pola limuna majčina dušica sol i papar |
Priprema:
Pileća prsa prerezati po duljini te začiniti solju i paprom. Od limunova soka, jogurta i listića majčine dušice pripremiti marinadu i u nju staviti komade piletine. Poželjno da piletina neko vrijeme bude u marinadi prije pečenja ili to učiniti dan prije i staviti u frižider. Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva i peći 30 minuta u plićem plehu. Dok se piletina peče, pripremiti salatu od svježeg povrća.
| 1 zelena, crvena i žuta paprika 1 krastavac glavica ljubičastog luka 8 mini rajčica 1 češanj češnjaka maslinovo ulje sok pola limuna svježi peršin sol i papar |

Priprema:
U zdjelu staviti povrće nasjeckano na kockice, začiniti maslinovim uljem, limunovim sokom i sitno nasjeckanim peršinom.
Kukuruzni krekeri
| 100 g kukuruznog brašna 550 ml pilećeg temeljca žlica maslaca, žlica maslaca žlica nasjeckanog peršina |
Priprema:
Zakuhati temeljac te usuti kukuruzno brašno te neprestano miješati pjenjačom 10 minuta. Na kraju kuhanja dodati maslac, parmezan i peršin. Pustiti da gotova smjesa odstoji 10 minuta te je uliti u kalup obložen plastičnom folijom. Poželjno je da kalup bude pravokutnog oblika. Staviti u zamrzivač da se smjesa dobro ohladi. Pećnicu zagrijati na 200 stupnjeva te u pleh obložen papirom za pečenje slagati ohlađenu kukuruznu smjesu izrezanu na 3-4 mm debele trakice te peći 25 minuta. Da bi pojednostavili pripremu jela, meso marinirajte večer prije i skuhajte smjesu za kukuruzne krekere.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....