ZA EKIPNO GLEDANJE

Dizani i štapići s čvarcima, pereci i nikad bolje jabuke, ovo je 5 grickalica uz koje danas gledamo utakmicu

Rukometni okršaj između Hrvatske i Francuske uvijek je napet! Još uvijek stignete organizirati druženje i počastiti ekipu ovim odličnim grickalicama

Ovog četvrtka u 18 sati na programu je, sigurni smo već dobro znate, uvijek napeti rukometni dvoboj između Hrvatske i Francuske. U slučaju da ste, kao i mi, zbog toga prilično uzbuđeni, vjerujemo da ste već organizirali ekipno gledanje utakmice, a kako u poluvremenu, između gutljaja piva i (što manje, nadamo se) nervoznog šetanja s jednog kraja dnevnog boravka na drugi ne biste ostali gladni, za vas smo pripremili ideje za pet prilično jednostavnih, a jako dobrih grickalica koje još uvijek stignete pripremiti.

Dizani štapići bit će odlična ideja ako utakmicu gledate s većom ekipom, a osim rajčice i maslina, dodati im možete i kockice sira ili ih posuti ribanim parmezanom. S druge strane, kod onih s dodatkom čvaraka ne morate mijenjati baš ništa, najbolji su baš takvi kakvi jesu.

DIZANI ŠTAPIĆI

image
Lidija Lončarić/

ŠTAPIĆI S ČVARCIMA

image
Lidija Lončarić/

Pereci su uvijek dobra ideja i obožavaju ih i mali i veliki, a lisnati zalogaji sa sirom i čilijem bit će gotovi u 30-ak minuta i stignete ih napraviti čak i ako s posla stižete tek u 17 sati, sat vremena prije utakmice.

RECEPT ZA LISNATE ZALOGAJE SA SIROM

image
Berislava Picek/Cropix/

RECEPT ZA PERECE

Trebat će vam:

1 kg oštrog brašna

10 žlica kiselog vrhnja
1 maslac
1 kocka svježeg kvasca
1,5 dl mlijeka

Priprema:

Kvasac rastopiti u mlakom lijeku. Zamijesiti tijesto od navedenih sastojaka te pomoću kalupa za perece oblikovati tijesto. Staviti perece na papir za pečenje na pleh za pečenje, premazati ih žumanjkom, posuti solju, kimom, makom, sezamom, po vašoj želji. Peći na 180 Celzijevih stupnjeva dok ne dobiju boju.

image
Berislava Picek/Cropix/

Na kraju, ako u ekipi imate one koji u siječnju uvijek posebno paze na prehranu, razmislite o tome da im pripremite zdravije varijante čipsa od jabuke ili, za one malo naprednije i bolje opremljene, od luka.

ČIPS OD JABUKE ILI LUKA

image
Berislava Picek I Tomislav Krišto/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 05:08