ZA DRUŽENJE ILI VEČERU

Dvije paštete od tune s kojima nema greške, gotove su u 15 minuta i uvijek radimo duplu porciju

Poslužite ih uz krekere od parmezana, štapiće od dizanog tijesta ili, jednostavno, tostiranim kruhom. Svi detalji čekaju vas u nastavku...

Tražite li dobar recept za paštetu od tune, u nastavku donosimo čak dva totalno različita. Koji god odabrali, rezultat će biti kremast, aromatičan namaz koji će na svakom druženju, vjerujemo, nestati prvi. U prvi smo dodali i tvrdo kuhana jaja, kisele krastavce, majonezu i inćune te je bogatiji i zasitniji, a drugi smo napravili sa sirnim namazom te dodacima kao što su inćuni, kapari, limunov sok i češnjak. Najbolje od svega je to što su oba namaza gotova u 15-ak minuta te ih je prije posluživanja potrebno tek kratko ohladiti.

A UZ ŠTO POSLUŽITI PAŠTETU?

Dobra opcija uvijek su različite varijante krekera, grisini, kiflice, pogačice ili tostirani kruh narezan na manje komadiće kako bi uživanje u jelu bilo što jednostavnije. Neka svi dodaci budu veličine jednog zalogaja. U nastavku ostavljamo nekoliko dobrih prijedloga.

image
Marko Miscevic/cropix/Lidija Lončarić/

A SAD RECEPTI ZA PAŠTETE!

Koju god odabrali, paštetu poslužite za doručak ili večeru, za druženje s ekipom ili je ponesite na posao za gablec. U hladnjaku može stajati dva do tri dana pa svakako i to imajte na umu.

PAŠTETA OD TUNE S JAJIMA

Trebat će vam:
300 g tunjevine iz konzerve
3 tvrdo kuhana jaja
3 kisela krastavca
90 g majoneze
sol
papar
žličica senfa
3 - 4 slana inćuna
50 g maslaca

Priprema:

U blender stavite najprije tvrdo kuhana jaja i krastavce i dobro usitnite. Zatim dodajte sve ostale sastojke i dobro izmiksajte. Dobivenu paštetu izvadite u posudu i stavite u hladnjak. Potrebno ju je ostaviti barem 2 - 3 sata da se hladi prije serviranja. Poslužiti je možete uz domaći kruh ili prepečenac.

image
Marko Miscevic/cropix/

BRZA PAŠTETA SA SIRNIM NAMAZOM

Trebat će vam:
160 g tune u konzervi
3 žlice sirnog namaza
1 žlica maslinova ulja
6 fileta slanih inćuna
1,5 žličica kapara
2 žlice limunova soka
1-2 režnja češnjaka
malo svježeg vlasca
sol i papar

Pripremi:

U blender ubacite tunu, sirni namaz, inćune, kapare, dodajte limunov sok, očišćeni češnjak, svježi vlasac, sol i papar. Dodati možete i malo ljutog umaka ili čilija u prahu. Blendajte dok ne dobijete kremastu paštetu.

image
Lidija Lončarić/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 14:03