LJETNI TANJUR

Evo kako pripremiti savršenu kremastu paštu s orasima

Svježa tjestenina s aromatičnim pestom od oraha, rikolom i sušenim rajčicama savršen je lagani obrok koji spaja kremastu teksturu i intenzivne okuse

Pašta s rikolom, sušenim rajčicama i pestom od oraha

Trebat će vam:

300 g brašna

3 jaja

prstohvat soli

100 g oraha

1 češanj češnjaka

40 g parmezana

50 ml maslinova ulja

sok ½ limuna

100 g rikole

80 g sušenih rajčica

maslinovo ulje

parmezan

Priprema:

Umijesite tijesto od brašna, jaja i soli, ostavite da se odmori, razvaljajte i oblikujte školjkice ili kupite gotovu tjesteninu. Orahe tostirajte pa izmiksajte s češnjakom, parmezanom, limunom i uljem u pesto. Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi 2 - 3 minute ako je svježa, u suprotnom po uputama na pakiranju. U tavi pirjajte sušene rajčice, dodajte tjesteninu i pesto, razrijedite s malo vode od kuhanja. Umiješajte rikolu i pospite parmezanom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. prosinac 2025 04:12