U Umagu u petak, 18. srpnja, počinje teniski turnir koji će, kao i svake godine, okupiti neke od najboljih tenisača, ali i brojne ljubitelje ovog sporta. Osim atraktivnih mečeva, ove nas godine u Plavoj laguni čeka i ekipa Urania bara Zagreb poznata po svojim koktelima.
Inspirirani "bijelim sportom", Istrom i, naravno, legendom hrvatskog tenisa - Goranom Ivaniševićem, osmislili su originalne koktele koje ćete ekskluzivno moći probati na najvažnijem domaćem teniskom natjecanju. Tako koktel Gorak Ivanišević sadrži biljni liker, Yuzu sok i tonik pa će vas osvježiti na posve drugačiji način. Ako ste obožavatelj tenisa, sigurno znate za kultne jagode i šlag koje su obavezni na Wimbledonu. U čast engleskog turnira, tu su Strawberry + Cream koktel, kao i istoimeni mocktail u kojem ćete uživati ako niste raspoloženi za alkohol.
Novi Urania bar je hit, vikendom je ovdje teško dobiti mjesto već od samog jutra
Četiri koktela inspirirani su Istrom, a u njima se koriste sastojci karakteristični za Terra magicu, poput maslinovog ulja, smokvinog lista i kadulje.
Za pretpostaviti je da je koktel, koji će tijekom ATP turnira u Umagu, završiti na baš svakom Instagram feedu -Ball‘s In Your Court. Za njega, također, oni koji su ga probali, kažu kako je jednako ukusan koliko atraktivno izgleda.
Najbolje od svega je, ako ne možete do Umaga probati originale, recepte za ove koktele možete isprobati i kod kuće, jer su ih ekipa iz Uranije odlučili podijeliti.
Terra rossa
30 ml gina od masline*
10 ml nektara od agave (Beso)
5 ml limunovog soka
30 ml Malvazije
*blendajte 100 ml maslinovog ulja i 1000 ml gina, smrznite preko noći te procijedite
Terra Nera
30 ml vodke
20 ml soka od nara*
20 g soka od smokvina lista**
Natočite soda vodu do vrha čaše.
*dodajte 500 g sjemenki nara na 5000 g vode, kuhati, izmiksati, nastaviti kuhati, dodati 500 ml aceto balsamica i 5000 g šećera
**kuhati listove smokve i vodu u omjeru 1/10 i dodati istu količinu šećera u vodu te dodati 3% limunske kiseline
Terra Bianca
40 ml rakije od dunje
20 ml limunovog soka
20 ml sirupa od kadulje*
Natočite sodu do vrha čaše.
*napravite čaj od kadulje, pretvorite ga u sirup, dodajte 50 g/l limunske kiseline
Terra Grigia
40 ml soka od marelice
15 ml Kumparička sirupa*
5 ml slatkog sirupa od badema i šećera (orgeat)
Natočite đumbirov sok do vrha čaše.
*10 g Kumparička, zdrobljeni bademi, 1 l vode, 1 kg šećera. Kuhajte sous vide na 45 °C tijekom 2,5 sata.
Strawberry + cream
40 ml ruma
20 ml sirupa od jagode
20 ml limunovog soka
50 ml čaja od jagode i vanilije
10 ml mlijeka
10 ml šlaga
*sve prelijte i ostavite preko noći, procijedite filterom za kavu
Gorak Ivanišević
35 ml biljnog likera
10 ml Yuzu soka
Natočite tonik do vrha čaše.
Ball‘s in your court
40 ml avokado tekile*
20 ml sirupa od kiselih jabuka**
Natočite čaj milky oolong*** do vrha čaše.
*300 g tekile i 80 g avokada kuhajte sous vide na 55 °C tijekom 2 sata
**otopite kisele gumene bombone od jabuke i kuhajte dok se ne pretvore u sirup
***skuhajte čaj, ostavite da se ohladi
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....