PET JEDNOSTAVNIH RECEPATA

ISPROBANI RECEPTI: Celer smo iskoristili od lista do korijena!

Zaključili smo da je povrće bez kojeg je nezamisliva vezica grincajga, dobra inspiracija za pripremu malo drukčijih jela, salata i priloga, pa čak i zimnice!

Kuha i piše: Slavica Šagolj

U juhu od celera možete dodati i cvjetaču ili brokulu koje kuhajte kako je navedeno u receptu. Želite li da juha poprimi egzotičnu boju i okus, dodajte malo kurkume! Budući da za celer u octu nismo upotrebljavali konzervans i ostale kemijske dodatke, stavili smo ga u hladnu smočnicu, a vi ga možete držati i na dnu hladnjaka. Da se spriječi oksidacija, odnosno da korijen celera nakon ribanja ne postane siv i neugledan, treba ga nakon ribanja ili sjeckanja poprskati sokom limuna ili nekom drugom kiselinom - predlažemo domaći jabučni ocat.

Eto, savjete imate, a sad je vrijeme da se bacite na kuhanje!

Krem juha od celera

Marko Miščević / Hanza Media
 

Piletina s celerom

Marko Miščević / Hanza Media
 

Zapečeni celer

Marko Miščević / Hanza Media
 

Celer u octu

Marko Miščević / Hanza Media
 

Salata od celera

Marko Miščević / Hanza Media
 

Izdvajamo

Iz drugih medija