MALO DRUGAČIJE JAGODE

JAGODE NA SLANO: Vrijeme je da isprobate nešto drugačije i jagode pripremite s piletinom, svinjetinom, na tostevima, u rižotima i juhama!

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Jagode... o jagodama bih mogla pisati danima. Po maminim pričama, kao mala djevojčica bila sam jako zaljubljena u tu malu voćkicu.

Piše i kuha: Slavica Šagolj

Kako smo imali veliki vrt, jedino što je mene zanimalo bile su sadnice jagoda koje sam s posebnom pažnjom čuvala, čak i po zimi kada nisam mogla dočekati tople dane da procvjetaju. Tako sam ih tu zimu čak pokrivala svojom vesticom da čim prije dozru, što moja obitelj i dandanas s veseljem prepričava. Koji god je mama kolač ispekla, naravno da sam pitala - ima li tu jagoda? Da bih zadovoljila malu nestrpljivicu, u špajzi je uvijek bilo džema od jagoda pa je jedna žličica uvijek učinila čuda. Međutim, moja ljubav ne prestaje ni dandanas, jagode su i dalje moje najdraže i najomiljenije voće.

Zagreb, 200418.
Slavica Sagolj napravila je slana jela s jagodama; hladnu juhu od jagoda, rizoto, sendvice s jagodama sparogama, articokama, salatu s jagodama, orasima i krekerima i sporo pecena svinjetina s umakom od jagoda.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Danas u mojoj špajzi uvijek ima džema od jagoda, koji ljubomorno čuvam, što jako dobro znaju moji prijatelji. Rado ću dijeliti džemove od drugog voća, no od jagoda ne. Stoga ne čudi s kojim veseljem sam pripremala jela. Izazov je bio tim veći jer su u pitanju bila slana jela, no fotografkinju i mene oduševila je hladna juha, rižoto, ali i svinjsko pečenje s umakom od jagoda s dodatkom čilija. Stoga slatko zamijenite slanim i bez ustručavanja isprobajte naše recepte.

Tost s jagodama i povrćem

Zagreb, 200418.
Slavica Sagolj napravila je slana jela s jagodama; hladnu juhu od jagoda, rizoto, sendvice s jagodama sparogama, articokama, salatu s jagodama, orasima i krekerima i sporo pecena svinjetina s umakom od jagoda.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Hladna juha od jagoda

Zagreb, 200418.
Slavica Sagolj napravila je slana jela s jagodama; hladnu juhu od jagoda, rizoto, sendvice s jagodama sparogama, articokama, salatu s jagodama, orasima i krekerima i sporo pecena svinjetina s umakom od jagoda.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Rižoto od jagoda

Zagreb, 200418.
Slavica Sagolj napravila je slana jela s jagodama; hladnu juhu od jagoda, rizoto, sendvice s jagodama sparogama, articokama, salatu s jagodama, orasima i krekerima i sporo pecena svinjetina s umakom od jagoda.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Salata s jagodama, piletinom i gorgonzolom

Zagreb, 200418.
Slavica Sagolj napravila je slana jela s jagodama; hladnu juhu od jagoda, rizoto, sendvice s jagodama sparogama, articokama, salatu s jagodama, orasima i krekerima i sporo pecena svinjetina s umakom od jagoda.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Svinjsko pečenje s umakom od jagoda

Zagreb, 200418.
Slavica Sagolj napravila je slana jela s jagodama; hladnu juhu od jagoda, rizoto, sendvice s jagodama sparogama, articokama, salatu s jagodama, orasima i krekerima i sporo pecena svinjetina s umakom od jagoda.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 00:24