I JEDU SE RUKAMA

Kad ste zadnji put pojeli stvarno slasna svinjska rebrica? Ova su ljepljiva, sočna i aromatična, evo recepta

 Mphillips007/Getty Images
Uz ovako pripremljena rebrica najbolje će se složiti pečeni krumpir i coleslaw salata
Uz ovako pripremljena rebrica najbolje će se složiti pečeni krumpir i coleslaw salata

Trebat će vam:

1,5 kg svinjskih rebrica

sol i papar

1 žličica dimljene paprike

1 žličica češnjaka u prahu

1 žličica luka u prahu

1/2 žličice čilija u prahu (po želji)

Za ljepljivi umak:

5 žlica BBQ umaka

2 žlice meda

2 žlice soja umaka

1 žlica kečapa

1 žličica senfa

1 žlica jabučnog ili vinskog octa

Priprema:

Rebrica očistite od suvišnog masnog tkiva i po potrebi skinite opnu s donje strane. Posolite ih, popaprite i utrljajte mješavinu začina (dimljena paprika, češnjak, luk u prahu i čili). Ostavite ih barem 30 minuta da upiju začine, a još bolje preko noći u hladnjaku. Pećnicu zagrijte na 160 stupnjeva. Rebrica stavite u protvan obložen papirom za pečenje, pokrijte aluminijskom folijom i pecite pokriveno 2 do 2 i pol sata, dok ne omekšaju. U međuvremenu pomiješajte sve sastojke za umak u manjoj posudi. Zagrijte kratko na laganoj vatri dok se med ne otopi i sve lijepo ne poveže. Kad su rebrica pečena i mekana, maknite foliju i pojačajte pećnicu na 220 stupnjeva. Premažite ih s umakom, vratite u pećnicu i pecite još 10-15 minuta, povremeno premazujući dodatnim slojem umaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. studeni 2025 13:17