Trebat će vam:
1,5 kg svinjskih rebrica
sol i papar
1 žličica dimljene paprike
1 žličica češnjaka u prahu
1 žličica luka u prahu
1/2 žličice čilija u prahu (po želji)
Za ljepljivi umak:
5 žlica BBQ umaka
2 žlice meda
2 žlice soja umaka
1 žlica kečapa
1 žličica senfa
1 žlica jabučnog ili vinskog octa
Priprema:
Rebrica očistite od suvišnog masnog tkiva i po potrebi skinite opnu s donje strane. Posolite ih, popaprite i utrljajte mješavinu začina (dimljena paprika, češnjak, luk u prahu i čili). Ostavite ih barem 30 minuta da upiju začine, a još bolje preko noći u hladnjaku. Pećnicu zagrijte na 160 stupnjeva. Rebrica stavite u protvan obložen papirom za pečenje, pokrijte aluminijskom folijom i pecite pokriveno 2 do 2 i pol sata, dok ne omekšaju. U međuvremenu pomiješajte sve sastojke za umak u manjoj posudi. Zagrijte kratko na laganoj vatri dok se med ne otopi i sve lijepo ne poveže. Kad su rebrica pečena i mekana, maknite foliju i pojačajte pećnicu na 220 stupnjeva. Premažite ih s umakom, vratite u pećnicu i pecite još 10-15 minuta, povremeno premazujući dodatnim slojem umaka.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....