Tiramisu je jedan od onih deserata koji gotovo svatko poznaje i voli. Bogata, a jednostavna krema, intenzivna aroma kave i nježni, natopljeni piškoti koji se tako lijepo spajaju u cijelinu, često su upravo idealan spoj za brzinski, a uvijek dobar desert. Kako ljeti, tako i ostatak godine.
U ove vruće dane tiramisu volimo u još jednostavnijem i praktičnijem obliku, idealnom za opuštene prilike, zbog čega spremamo veliku posudu u kojoj ga inače radimo - i vadimo čaše.
Tiramisu u čaši omogućuje individualne porcije koje možete servirati na druženju s ekipom, pikniku ili jednostavno kao fini završetak lagane ljetne večere. Osim što je estetski privlačan, ovaj desert je i praktičan, ne treba ga rezati, posluživati na tanjuru ili koristiti dodatni pribor. Svaka čaša krije svoj mali svijet slojeva.
Osim toga, lako ga je složiti i u posljednji trenutak. Iskoristite kavu iz džezve koja vam je ostala od jučer i zaboravite na vruću kuhinju. Ljetni tiramisu u čaši postaje lijep spoj tradicije i ubrzanog načina života - nudi poznati i voljeni okus, ali na način prilagođen godišnjem dobu, tempu i želji za laganim desertima.
Uz njega, svaka ljetna večer može završiti sa stilom, bez previše buke, ali sa svim onim užicima koje tiramisu kao vječno omiljena poslastica donosi.
TIRAMISU U ČAŠI
Trebat će vam:
4 jaja
500 g mascarpone sira
3 velike žlice šećera
prstohvat soli
piškote
tamna čokolada
kvalitetan rum
Priprema:
U zdjeli miksajte žumanjke sa šećerom dok ne dobijete svijetlu i pjenastu smjesu. Dodajte mascarpone i pažljivo umutite dok krema ne postane glatka i homogena. U drugoj posudi istucite bjelanjke sa prstohvatom soli u čvrsti snijeg. Lagano i nježno umiješajte snijeg od bjelanjaka u mascarpone kremu. U hladnu kavu dodajte nekoliko žlica kvalitetnog ruma i dobro promiješajte. Svaku piškotu kratko umoćite u kavu s rumom, pazite da ne omekša previše. Na dno svake čaše stavite malu količinu kreme, zatim složite natopljene piškote, pa ponovno prekrijte kremom. Završite s naribanom tamnom čokoladom na vrhu. Stavite čaše u hladnjak na najmanje 30 minuta da se desert dobro ohladi i okusi povežu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....