To se ne odbija

Klasik sa zaokretom! Pripremite ovu salatu od krumpira i zaboravit ćete na sve druge

 Lauripatterson/Getty Images
Ovo nije klasična hladna salata od krumpira, jer se krumpir peče, no zato i jest odlična - možete je jesti toplo-hladnu
Ovo nije klasična hladna salata od krumpira, jer se krumpir peče, no zato i jest odlična - možete je jesti toplo-hladnu

Vrijeme pripreme: 15 min
Vrijeme pečenja: 40 min
Broj osoba: 4

SALATA OD KRUMPIRA S MAJONEZOM, JAJIMA I MLADIM LUKOM

Trebat će vam:
1 kg malih krumpira
maslinovo ulje
sol i papar
4 tvrdo kuhana jaja
4 žlice majoneze, najbolje domaće
1 žličica senfa (po želji)
3-4 stabljike mladog luka (narezane)
1-2 žlice octa ili limunovog soka (po želji, za dodatnu svježinu)
prstohvat dimljene mljevene paprike (opcionalno)

Priprema:

Skuhajte krumpire u slanoj vodi 15 do 20 minuta dok ne omekšaju. Ocijedite ih. Posložite ih na lim s papirom za pečenje. Nježno zgnječite svaki krumpir vilicom ili dnom čaše. Pokapajte s maslinovim uljem, posolite i popaprite. Pecite na 220 stupnjeva 25 do 30 minuta, dok ne postanu zlatni i hrskavi. U međuvremenu, narežite kuhana jaja i mladi luk. U zdjeli pomiješajte majonezu, senf, ocat (ili limun), sol, papar i začine po želji. Kad su krumpiri pečeni, lagano ih premjestite u zdjelu ili poslužite na pladnju, pa dodajte jaja, mladi luk i prelijte umakom. Lagano promiješajte ili ostavite slojevito za bolji vizualni efekt.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 13:29