NIJE TAKO KOMPLICIRANO

Kremasti rižoto s pečenom bundevom i češnjakom jelo je kojeg će se uvijek tražiti porcija više

 Lilechka75/Getty Images/istockphoto
Pečenjem će bundeva i češnjak poprimiti još bolji okus...
Pečenjem će bundeva i češnjak poprimiti još bolji okus...

Trebat će vam:

1 luk

1 manja ili pola veće bundeve

4 šake riže

200 ml vina

1 glavica češnjaka

2 žlice maslaca

50 g parmezana, pecorina ili drugog sira po želji

sol i papar

Priprema:

Bundevu očistite i narežite na veće komade pa je stavite u posudu za pečenje. Glavici češnjaka odrežite vrh i nakapajte maslinovim uljem, umotajte u foliju pa stavite u posudu za pečenje s bundevom. Začinite sve soli i paprom. Ubacite sve u pećnicu na 200 stupnjeva i pecite 40-ak minuta. Za to vrijeme na tavi zagrijte ulje. Dodajte sitno sjeckani luk i pirjajte ga dok ne poprimi boju. Dodajte rižu i tostirajte je. Podlijte vinom i kuhajte dok tekućina ne ispari. Rižu podlijevajte temeljcem dok ne postane al dente. Začinite soli i paprom. U međuvremenu bi bundeva trebala biti gotova. Meso bundeve ubacite u blender, a češnjak istisnite iz opni i zajedno blendajte. Kada je riža pri kraju, umiješajte pire od bundeve. Na kraju ubacite maslac i sir pa miješajte naglim pokretima kako bi se sve dobro sjedinilo. Poslužite odmah.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. prosinac 2025 08:22