Trebat će vam:
1 luk
1 manja ili pola veće bundeve
4 šake riže
200 ml vina
1 glavica češnjaka
2 žlice maslaca
50 g parmezana, pecorina ili drugog sira po želji
sol i papar
Priprema:
Bundevu očistite i narežite na veće komade pa je stavite u posudu za pečenje. Glavici češnjaka odrežite vrh i nakapajte maslinovim uljem, umotajte u foliju pa stavite u posudu za pečenje s bundevom. Začinite sve soli i paprom. Ubacite sve u pećnicu na 200 stupnjeva i pecite 40-ak minuta. Za to vrijeme na tavi zagrijte ulje. Dodajte sitno sjeckani luk i pirjajte ga dok ne poprimi boju. Dodajte rižu i tostirajte je. Podlijte vinom i kuhajte dok tekućina ne ispari. Rižu podlijevajte temeljcem dok ne postane al dente. Začinite soli i paprom. U međuvremenu bi bundeva trebala biti gotova. Meso bundeve ubacite u blender, a češnjak istisnite iz opni i zajedno blendajte. Kada je riža pri kraju, umiješajte pire od bundeve. Na kraju ubacite maslac i sir pa miješajte naglim pokretima kako bi se sve dobro sjedinilo. Poslužite odmah.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....