PROVJERENI RECEPTI

LOSOS NA ŠEST NAČINA: Ovo su recepti koje volimo pripremiti i sad ih dijelimo s vama!

 Marko Miščević
Vrijeme je da napokon počnete više jesti losos...

Kod kupnje svježeg lososa obratite pozornost da je na ledu, u dobroj rashladnoj vitrini. Miris mora biti svjež, a oči mu trebaju biti ispupčene. Meso odrezanog filea ili odreska treba imati jasne šare, koje se osjete i pod prstima. Kad prstom prođete preko mesa dodir nikako ne smije biti sluzav i gladak. Boja mesa ide od nježne ružičaste ili narančaste do tamnocrvene, ovisno o vrsti lososa. Koža treba biti svjetlucava i sjajna, na dodir napeta i vlažna. Kad ste sve to provjerili možete se baciti na kuhanje!

Pita od lososa i kuhanih jaja

Marko Miščević

Meza od lososa

Tortice od lososa s umakom od hrena

Pečeni losos s povrćem

Marko Miščević

Losos sa šparogama

Baked salmon garnished with asparagus and tomatoes with herbs. Top view
Getty Images/iStockphoto

Losos sa špinatom i bijelim umakom

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:03