Lungić sa salsom od trešanja

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 5 min

Broj osoba: 1

Sastojci

  • 1 lungić
  • nekoliko listića kadulje
  • sol
  • papar
  • Za salsu:
  • 2 šalice trešanja
  • 1/2 pola ljubičastog luka
  • 1 svježa ljuta papričica
  • peršinov list
  • limunov sok
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Priprema

1. korak

Lungić izrežite na deblje komade, širine prsta. Trešnjama odstranite koštice pa ih sitno narežite i pridodajte im sitno nasjeckani luk, ljutu papričicu, peršinov list, sol, papar, oko žlicu limunova soka i maslinovo ulje. Promiješajte.

2. korak

Lungić pecite s kaduljom vrlo kratko s obje strane jer iznutra mora ostati roskast. Listiće kadulje možete prstom nježno utisnuti u meso. Posolite ga i popaprite, pokapajte maslinovim uljem i poslužite s salsom od trešanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:52