Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 5 min
Broj osoba: 1
Sastojci
- 1 lungić
- nekoliko listića kadulje
- sol
- papar
- Za salsu:
- 2 šalice trešanja
- 1/2 pola ljubičastog luka
- 1 svježa ljuta papričica
- peršinov list
- limunov sok
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Priprema
1. korak
Lungić izrežite na deblje komade, širine prsta. Trešnjama odstranite koštice pa ih sitno narežite i pridodajte im sitno nasjeckani luk, ljutu papričicu, peršinov list, sol, papar, oko žlicu limunova soka i maslinovo ulje. Promiješajte.
2. korak
Lungić pecite s kaduljom vrlo kratko s obje strane jer iznutra mora ostati roskast. Listiće kadulje možete prstom nježno utisnuti u meso. Posolite ga i popaprite, pokapajte maslinovim uljem i poslužite s salsom od trešanja.