TAKO HRSKAVO

Meksički hot dog s ljutim umakom i topljenim sirom brzi je zalogaj pun okusa

Ovaj meksički hot dog u kukuruznoj tortilji sa sirom i ljutim umakom spaja hrskavu tortilju, topljeni sir i pikantne note u savršen zalogaj

Meksički hot dog u kukuruznoj tortilji sa sirom i ljutim umakom

Trebat će vam:

4 hotdoga (hrenovke ili kobasice po izboru)

4 kukuruzne tortilje

150 g ribanog sira (cheddar ili gauda)

1 crvena paprika

1 manji crveni luk

1 svježa chili papričica (po želji)

ljuti umak po ukusu

maslinovo ulje

Priprema:

U tavi lagano ispecite hrenovke ili kobasice dok ne dobiju zlatnu koricu. Na malo maslinova ulja kratko pirjajte nasjeckanu papriku, luk i chili papričicu. Na svaku tortilju pospite ribani sir, stavite pečenu hrenovku i povrće te prelijte ljutim umakom. Zamotajte tortilje čvrsto u roladu i kratko zapecite na suhoj tavi s obje strane dok sir ne omekša i tortilja postane hrskava. Poslužite toplo, uz dodatak svježeg korijandera, kriške limete ili još malo ljutog umaka ili papričica po vrhu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2025 00:00