Trešnje su sada slatke kao med i bila bi prava šteta ne iskoristiti ih da isprobamo nešto novo. Baš zato naša je Slavica Šagolj, čije recepte možete pratiti i na njezinom službenom Instagram profilu, za novi, ljetni broj magazina Dobra hrana, osmislila nekoliko slasnih jela s mnogima omiljenim ljetnim voćem. Nakon što smo doznali kako ih koristti u slanim jelima, o čemu više možete doznati i ovdje, ovog nam puta otkriva kako trešnje spojiti sa sočnim biskvitom i čokoladom. Isprobajte!
NAOPAKI KOLAČ S TREŠNJAMA
Trebat će vam:
100 g šećera
1 vanilin šećer
150 ml mlijeka
50 ml otopljenog maslaca
200 g glatkog brašna
1 prašak za pecivo
150 g čokolade u prahu
1 žlica kakaa
100 g čokoladnih kapljica
400 g trešanja
2 žlice smeđeg šećera
Priprema:
Trešnje dobro operite ispod mlaza hladne vode. Očistite od koštica te prerežite na pola. Na dno kalupa posipajte smeđi šećer, zatim po njemu raspodijelite trešnje. Pripremite smjesu za biskvit. Najprije otopite maslac. U posudu za miksanje stavite jaja te ih pjenasto izmiksajte. Dodajte šećer, vanilin šećer miješajte dok se šećer ne otopi. Dodajte otopljeni maslac, mlijeko, čokoladu u prahu i kakao. Na kraju ručno umiješajte brašno, prašak za pecivo i čokoladne kapljice. Smjesu izlijte na trešnje i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu. Pecite oko 35 minuta na temperaturi od 180 stupnjeva. Pečeni kolač izvadite iz pećnice, ohladite par minuta, zatim ga preokrenite na tanjur. Sada pustite da se kolač ohladi do kraja prije posluživanja.
Ne propustite! Novo kolekcionarsko izdanje magazina Dobra hrana na 204 stranice već je u prodaji. U njemu vas čeka još više savjeta, preporuka, recepata i dobrih priča!
DAR SVIM ČITATELJIMA! Samo uz novi broj magazina Dobra hrana dar čitateljima - Kikkoman soja umak i štapići za jelo!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....