RECEPTI ZAGREBAČKOG APETIT CITYJA

NOVI OKUSI JESENI: Zaželjeli smo se vrganja, buče i krušaka i zato radimo ova tri recepta!

 Filip Popović
Promjenom godišnjeg doba, u naše tanjure stižu jela koja donose nove okuse i tako upotpunjuju uživanje u finim zalogajima kojih smo se već zaželjeli

Tržnice nikad šarenije, ponuda nikad raznolikija, jer uz ljetno voće i povrće pojavili su se jesenski plodovi: gljive, svako malo pogled privlače narančaste tikve, a u ponudi su i kesteni. Jesen je pokucala i na gastro vrata, pa iako je danju još toplo, njezin kalendarski dolazak znači i promjenu u menijima restorana. Zanimalo nas je što će ove jeseni nuditi zagrebački restoran Apetit iz Masarykove ulice jer, kako kaže vlasnica Sanja Gregorius, ovo su godišnje doba u pripremi jela shvatili vrlo ozbiljno, pa su tako gostima pripremili pravu bajku koja uključuje svježe namirnice, dobru energiju i vrhunsku pripremu.

Filip Popović

Neki su od njihovih jesenskih prijedloga s novog menija jesenska salata od buče, tjestenina s nezaobilaznim vrganjima, a u glavnom jelu glavnu ulogu igraju pačja prsa poslužena uz glazirane mahune i krušku kuhanu u vermutu. Gospođu Sanju Gregorius zamolili smo za recepte, a želite li do kraja upoznati njihov jesenski meni, svakako navratite u Apetit jer čeka vas domaća atmosfera i vrhunske kreacije na tanjuru.

Jesenska salata od buče

Filip Popović

Pačja prsa s kruškom

Filip Popović

Tagliolini s vrganjima

Filip Popović

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:33