ZA POD ZUB

Obožavate tople sendviče, a nemate kruha pri ruci? Ovo jednostavno, hrskavo i ukusno jelo možete jesti toplo i hladno

Ovo nije fitness recept. Ovo je recept za sve koji vole tople sendviče, ali pri ruci nemaju kruh

Čak ni kad sam u teškoj životnoj žurbi, glad ne pita. Pojavi se kad ne treba i kada u vrećici za kruh nema niti jedne jedine kriške za kakav usputni sendvič, pa onda radim improvizacije koje mi se na kraju svide i više od očekivanog.

image
Lidija Lončarić/

U hladnjaku sam, dakle, imala dvije zaboravljene kore za savijače, premazala sam ih maslacem, dodala finu pureću šunku i sir, zamotala i bacila ih na tavu. To je doslovno sav trud koji sam uložila u pripremu ovih hrskavih toplih sendviča bez kruha. Kasnije, kad sam shvatila da sam zapravo napravila odličan, slastan zalogaj, vratila sam se po još, samo sam, osim maslacem, kore premazala i dobrim francuskim senfom, a dodala sam i tanke ploške krastavaca. Ponovno sam sve zarolala, bacila na tavu, zapekla dok se sir nije otopio i poslužila uz one najslađe rajčice ovog ljeta. Brzo, jednostavno, hrskavo izvana, zasitno i, najbolje od svega, odlično i toplo i hladno. Kako mi ovo nije palo na pamet prije?

image
Lidija Lončarić/

Štrudlice sa sirom i šunkom

2 lista za savijače (deblja, s jajima, domaća)

50 g maslaca

4-5 kriški dobre pureće šunke

4-5 kriški topivog sira (može i mozzarella koju ćete natrgati rukama)

po želji senf, krastavci

List za savijače premažite otopljenim maslacem i preklopite na pola. Tu polovicu također premažite maslacem, a ako koristite i senf, pomiješajte ga s maslacem i premažite tom mješavinom. Po polovici te polovice rasporedite šunku i sir, a i krastavce ako ih koristite. Zarolajte u plosnatu štrudlu. Narežite na jednake komade. Na tavi otopite malo maslaca i zapecite rolice dok se sir ne otopi i s vanjske strane poprime zlatnu boju. Poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. studeni 2025 16:13