Čak ni kad sam u teškoj životnoj žurbi, glad ne pita. Pojavi se kad ne treba i kada u vrećici za kruh nema niti jedne jedine kriške za kakav usputni sendvič, pa onda radim improvizacije koje mi se na kraju svide i više od očekivanog.
U hladnjaku sam, dakle, imala dvije zaboravljene kore za savijače, premazala sam ih maslacem, dodala finu pureću šunku i sir, zamotala i bacila ih na tavu. To je doslovno sav trud koji sam uložila u pripremu ovih hrskavih toplih sendviča bez kruha. Kasnije, kad sam shvatila da sam zapravo napravila odličan, slastan zalogaj, vratila sam se po još, samo sam, osim maslacem, kore premazala i dobrim francuskim senfom, a dodala sam i tanke ploške krastavaca. Ponovno sam sve zarolala, bacila na tavu, zapekla dok se sir nije otopio i poslužila uz one najslađe rajčice ovog ljeta. Brzo, jednostavno, hrskavo izvana, zasitno i, najbolje od svega, odlično i toplo i hladno. Kako mi ovo nije palo na pamet prije?
Štrudlice sa sirom i šunkom
2 lista za savijače (deblja, s jajima, domaća)
50 g maslaca
4-5 kriški dobre pureće šunke
4-5 kriški topivog sira (može i mozzarella koju ćete natrgati rukama)
po želji senf, krastavci
List za savijače premažite otopljenim maslacem i preklopite na pola. Tu polovicu također premažite maslacem, a ako koristite i senf, pomiješajte ga s maslacem i premažite tom mješavinom. Po polovici te polovice rasporedite šunku i sir, a i krastavce ako ih koristite. Zarolajte u plosnatu štrudlu. Narežite na jednake komade. Na tavi otopite malo maslaca i zapecite rolice dok se sir ne otopi i s vanjske strane poprime zlatnu boju. Poslužite toplo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....